Bereid uw huis voor op uw vakantie!

De vakantieperiode staat alweer voor de deur, wat voor het inbrekersgilde het tijdstip betekent om weer eens flink in actie te komen! Met wat simpele voorbereidingen kan u vrij makkelijk een inbraak voorkomen in de vakantieperiode. En bedenk dat als u van mening bent dat er “toch maar weinig te halen is” in uw woning, de gemiddelde braakschade van een inbraak 1200 euro bedraagt. Reden dus om iets te doen met de tips hieronder, alvorens u op vakantie gaat!

Uw buren kunnen van onschatbare waarde zijn voor een goede inbraakpreventie. U kunt hen bijvoorbeeld vragen of zijn hun auto zo nu en dan op uw inrit kunnen parkeren. Ook kunt u ze vragen om een volle brievenbus te voorkomen door deze af en toe te legen, of tijdig de post van uw deurmat af te halen die mogelijk van buitenaf zichtbaar is.

Vraag iemand om tijdens de vakantie op uw huis te passen

Wat ook een handige tip is: een vriend of familielid vragen om op uw huis te passen tijden uw vakantieverblijf. Iemand uit een andere stad of met een krappe beurs vindt het wellicht leuk om tijdens uw vakantie in uw huis te verblijven. Ook kunt u ervoor kiezen uw huisdier niet naar een dierenpension te brengen, maar oppas aan huis te regelen.

Kies ervoor om uw platen op bijv. de vensterbank daar te laten staan en iemand water te laten geven. Als uw groen op de vensterbank blijft staan, kan dit voor inbrekers een signaal zijn dat er gewoon iemand woont.

Een andere tip die erg goed werkt is een tijdschakelaar op uw verlichting plaatsen.  Deze zijn voor een gering bedrag verkrijgbaar bij elke bouwmarkt. Met dit middel denkt elke inbreker dat u ’s avonds thuis bent, want de verlichting brandt immers.

Laat geen volle vuilniszakken bij uw huis achter en plaats geen vuilcontainers op een plek die zichtbaar is vanaf de straat.

Zet (brom)fietsen binnen op slot!

Zet uw (brom)fietsen op slot en plaats deze binnen, maar dan wel zodanig dat niet vanaf de straat zichtbaar is dat ze binnen zijn neergezet.

Maak kenbaar dat u op vakantie bent aan een beperkt aantal mensen. Ook is het handig dat zij in geval van nood uw woning binnen kunnen komen. Geef ze het adres van uw hotel of camping, vergezeld van de trein- of vluchtgegevens. Verstrek ze ook het merk, type en kenteken van uw auto.

Hoezeer het ook voor de hand ligt: vermijd om op social media te vermelden dat u op vakantie bent. Plaats ook geen afwezigheidsbericht op uw voicemail of in uw e-mail. Bedenk u dat inbrekers de mogelijkheid hebben om te kunnen meelezen, dus pas uw berichten hierop aan. Scherm al uw persoonlijke berichtgeving zo veel mogelijk af voor buitenstaanders.

Tot slot wensen wij u een veilige en prettige vakantie toe!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.