Bereid uw woning voor op de lente

Net als uw auto of eigen lichaam is het zaak dat ook uw woning zich in een goede conditie begeeft. Het staartje van de winter en het begin van de lente zijn een goede periode om te controleren of uw huis klaar is voor het lenteweer.

Inspecteer uw woning eens goed aan de buitenkant. Richt uw oog eens goed van boven naar beneden, wat is er allemaal nog te vinden wat voorafgaand aan de lente of wellicht in de lente een beurt moet krijgen? Begin bij uw schoorsteen, en ga dan langzaam naar beneden; zijn er nog merkbare scheurtjes, slijtage of is er sprake van andersoortige scheuren die de staat en de waarde van uw huis doen verminderen?

Het is zeker voor de waarde van uw huis noodzakelijk om er altijd op tijd bij te zijn; uitstel van reparaties aan uw woning zal in elk geval altijd automatisch voor hogere kosten zorgen. Als u iets aantreft aan uw woning, hoe klein ook, noteer het op een to-do-list. Bekijk vervolgens wat u zelf kan, wat u overdraagt aan uw eventuele vrienden of familie of waarvoor u gespecialiseerde hulp nodig heeft.

Schilderwerk of een lauw sopje

De lente is bij uitstek een tijdstip om uw buitenschilderwerk te laten verrichten. Professionele schildersbedrijven adviseren zo om de vier à vijf jaar elke woning, mits er sprake is van houtwerk aan deuren en kozijnen, een goede schilderbeurt te geven. Dit is zeer goed voor de waarde van uw huis, de uitstraling en de bescherming tegen de elementen zoals regen, wind en sneeuw.

De lente is ook het aangewezen tijdvak om eens wat te doen aan de schoonmaak van uw interieur en exterieur. Trek flink wat tijd uit hiervoor, want het kan u financieel voordeel bieden. Wie bijvoorbeeld jaarlijks zijn houten kozijnen met een sopje schoon maakt, loopt minder snel kans op een voortijdige schilderbeurt. Mensen met kunststof of aluminium kozijnen doen er ook goed aan om jaarlijks even een lauw sopje te gebruiken, al is het maar vanwege het zo gewenste kleurbehoud. Ook strekt het ter aanbeveling om even met uw hogedrukspuit langs vervuilde oppervlaktes te gaan. Daarnaast is het altijd handig om te controleren of de bladval van de herfst nog is achtergebleven in uw dakgoten, zodat deze wellicht verstopt zijn geraakt.

Lenteweer is tuinweer!

Zorg er ook voor dat al uw (tuin)gereedschap in optima forma is. Zoals bijvoorbeeld het slijpen van uw grasmaaier, want met de komst van de lente schiet het gras uit uw gazon weer omhoog. Verwijder de winterbeschermhoezen van het gereedschap en het tuinmeubilair en repareer de eventuele beschadigde stukken van uw gazon door ze tijdig te bemesten, zodat u weer van een mooi strak grasveld kan genieten als het mooie lenteweer eenmaal is aangebroken.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.

Chat openen