Zakelijke energiekosten

Veel ondernemers verdiepen zich te weinig in het slim besparen op hun energiekosten, terwijl dit toch echt een substantieel deel is van de jaarlijkse kosten. Om u als grootverbruiker een steuntje in de rug te bieden hebben wij hier enkele tips voor u, waar u misschien in eerste instantie nog niet zo snel aan had gedacht.

 

Acht energiebesparingstips voor ondernemers

  1. Kosten van levering. Voor de energieleverancier is het moment van inkoop bepalend voor de hoogte van de marktprijs. Daarom raden wij u aan u op de hoogte te stellen over de marktontwikkelingen en te laten informeren over een voor u gunstig inkoopmoment. De marktprijs is immers variabel en beslaat zo’n veertig procent van de totale energiekosten op uw factuur.
  1. Indien uw bedrijf vooral overdag energie verbruikt (dus in de piekuren)dan is uw zogeheten profielopslag hoger dan wanneer u op goedkopere tijdstippen energie verbruikt. U kunt deze profielopslag beïnvloeden door het verbruik te verplaatsen van de piekuren naar de daluren, indien dat ook mogelijk is in het specifieke geval van uw onderneming. Let er wel op dat door het toegenomen gebruik van duurzame energie er tegenwoordig meer energie beschikbaar is tijdens de piekuren, wat de uiteindelijke prijs drukt.
  2. De onbalanskosten zijn de kosten die worden veroorzaakt doordat er minder of juist meer gas of elektriciteit in heet netwerk aanwezig is dan vooraf werd verwacht. Wie opeens veel meer of veel minder verbruikt dan vooraf werd veerwacht, creëert een onbalans en dat betekenen onbalanskosten voor de energieleverancier, die deze onbalanskosten aan u doorberekent. Belangrijk is daardoor dus de voorspelbaarheid van het energieverbruik te weten, zodat u de onbalanskosten kunt beperken.
  3. Bedrijven met een zogeheten kleinverbruikaansluiting voor gas (G4 t/m G25-aansluitingen) betalen een capaciteitstarief voor het transport en de levering van gas. Indien u een grotere doorlaatwaarde heeft van het gas, betaalt u naar verhouding ook meer. Laat daarom beoordelen of een kleinere gasaansluiting mogelijk is, zodat u lagere kosten krijgt.
  4. Op de site van uw energie-aanbieder kunt u controleren of u niet te veel energiebelasting betaalt.
  5. In 2013 is de heffing Opslag Duurzame Energie ingevoerd om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Door uw verbruikte veerlagen, zullen ook deze kosten dalen. Hiermee daalt ook uw uitgave aan BTW, want die wordt berekend aan de hand van uw verbruik én de energiebelasting.
  6. Het digitaal doorvoeren en verwerken van mutaties, facturen en jaarrekeningen spaart u tijd en geld uit ten opzichte van dit handmatig te doen. Kies daarom voor een digitale omgeving voor de administratieve afhandeling.
  7. Doordat u misschien geen gedetailleerd overzicht hebt van uw verbruik blijven besparingsmogelijkheden onbenut. Wij adviseren u om een ‘slimme meter’ te plaatsen, zodat u zelf de energiemeter digitaal en op afstand kunt uitlezen.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda's, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.