Insecten naar buiten en frisse lucht naar binnen

Insecten buiten en frisse lucht binnen: dat is toch wel de meest wenselijke situatie op de hete zomerdag. Wie wil afrekenen met muggen, fruitvliegjes, wespen enzovoorts, wil natuurlijk niet alle ramen en deuren de hele zomer dicht hebben, want er is uiteraard ook behoefte aan frisse lucht. Niets is heerlijker dan na een hete dag de ramen en deuren te kunnen open zetten. Maar dan wel graag zonder een huis vol insecten. Overweeg daarom de plaatsing van horren!


Met horren hebt u altijd een direct contact met de buitenwereld en kunt u de hele dag van frisse lucht genieten op momenten dat u dat wilt. Door de gaatjesconstructie kunt u alles wat buiten gebeurt  toch nog waarnemen maar hebt toch het profijt van een hor voor uw raam of deur.

Horren bieden hygiëne en houden ziektes buiten de deur

Horren voor uw ramen of deuren zorgen voor een grotere hygiëne in huis. Ongedierte kan niet meer gaan zitten op plekken waar u dat niet wil, in het bijzonder de dranken en voedingswaren in uw keuken. Een hor is ook een diervriendelijke oplossing. U hoeft immers geen maatregelen meer te nemen met een vliegenmepper of  een vliegenstrip, zo’n chemische lijmstrook waaraan de beestjes een langzame dood sterven.

Veel mensen realiseren zich niet dat ze zonder horren gezondheidsrisico kunnen lopen. Vliegjes kunnen immers veel bacteriën bij zich dragen, die graag op uw eten gaan zitten. Daar komt bij dat muggen, wespen en andere steekdieren u mogelijk kunnen besmetten met zaken die u niet wilt.

Een ander gezondheidsaspect is dat de in de lucht aanwezige pollen niet meer uw woning kunnen binnendringen. Dit is vooral prettig voor de twee procent van de bevolking die hooikoorts heeft, omdat de pollen dit veroorzaken.

 

Waar moet u op letten bij horren kopen?

Als u zou overgaan op de aankoop van horren voor uw ramen of deuren, let er dan op dat u er een koopt van hoge kwaliteit. Ondanks het stevige aluminium frame dat de meeste modellen hebben, kan het systeem van openen en sluiten nog al eens haperen bij de goedkopere opties. Bedenk ook dat u horren op maat kunt laten maken en dat ze in vele kleuren leverbaar zijn.

Veel modellen hebben een handig klemsysteem, dus elke doe-het-zelver zal er eentje kunnen monteren. Het voordeel van zo’n klemsysteem is dat u de horren van ramen en deuren daarmee in de koudere maanden op een gemakkelijke manier kunt verwijderen. In deze periodes kunt u de horren opbergen, zodat ze ook schoon blijven.

Als u de komende zomer de insecten buiten en de frisse lucht binnen wil hebben, bezoek dan de website van Raamwereld.nl om een verantwoorde keuze te maken!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda's, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.