Krijgen we deze zomer meer of minder muggen

Krijgen we deze zomer meer of minder muggen? Handig om te weten voor mensen die horren willen kopen voor hun ramen of deuren. Want wat is nu eigenlijk van invloed op de geboorte van deze zeer gehate vliegjes?

Al lange tijd is het een misverstand dat er in periodes onder het vriespunt veel insecten zouden dood vriezen. De waarheid ligt anders: in een zachte winter gaan er juist vele insecten dood aan schimmelinfectie door de combinatie van de vochtbalans en de voor de tijd van het jaar lage temperatuur. Daar komt dan nog eens bij dat de meeste muggen nog moeten komen, want zij die de winterperiode hebben overleefd moeten nu eerst nog eitjes leggen en pas daaruit kan een muggenplaag ontstaan. De temperaturen bepalen dus uiteindelijk hoeveel muggen er zullen ontstaan. Pas in de lente weten we hoe de winter is verlopen. Wilt u die muggen buiten houden door middel van luxe horren? Bekijk dan raamwereld.nl.

 

Het beste middel tegen muggen is een hor plaatsen voor ramen en deuren

Natuurlijk zijn er allemaal middeltjes tegen muggen waarvan de werking niet altijd optimaal hoeft te zijn, zoals het plaatsen van citroenplanten of het slikken van vitamine B. Een betere oplossing is nog wel om de mug gewoon helemaal buiten de deur te houden en dat is mogelijk door in warme periodes een goede insectenhor voor uw ramen en deuren te plaatsen.

De overlast van muggen beperkt zich niet alleen tot die jeukende muggenbulten, ook de zoemgeluiden houden u ’s nachts uit uw slaap. U kunt natuurlijk gaan slapen met alle ramen dicht, maar dat komt de ventilatie en uw nachtrust ook al niet ten goede.

Gelukkig kunt u voor elke deur of raam een hor op maat krijgen. Behalve muggen worden natuurlijk ook alle andere insecten tegengehouden, al deze beestjes creëren onhygiënische situaties en kunnen zelfs ziekteverspreiders zijn.

Wie een hor voor zijn raam kan voor diverse opties kiezen. Zo is een rolhor geschikt voor elk raam maar bijvoorbeeld ook voor zolderramen. Een inzetrolhor heeft als voordeel dat uk hem kunt plaatsen zonder te boren. De inzethor is zowel binnenshuis als buitenshuis te plaatsen en wordt vooral vaak gebruikt in het geval van draai-kiepramen. Een vaste hor biedt verschillende montagemethodes en wordt ook vaak gebruikt bij een smal kozijn.

 

Vele opties voor een hor bij uw deur tegen de muggen

Wie een hor voor een deur wil plaatsen heeft ook meerdere keuzemogelijkheden. Bij een plissé hordeur wordt het gaas gevouwen in plaats van opgerold en is het gaas duidelijk zichtbaar. Een voordeel van de plissé variant is dat deze na de zomerperiode weer makkelijk te verwijderen is. Ook kunt u kiezen voor een rolhordeur, deze rolt heel handig open en dicht. Zeker bij de dubbele uitvoering hiervan zal het gaas te allen tijde strak staan. De scharnierende hordeur kunt u zowel naar binnen als naar buiten open duwen. Tot slot is er nog de schuivende hordeur, die u met een magneet kunt sluiten.

Als u meer informatie of een vrijblijvende offerte voor horren wenst, neem dan eens contact op met Raamwereld.nl of kom langs in onze showroom!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.