Kunststof kozijnen zijn essentieel voor uw huis!

Wie net eigenaar is geworden van een nieuwe woning of zijn huis een facelift wil geven, kan dit uitstekend doen met de plaatsing van nieuwe kozijnen. In dit artikel leest u hoe nieuwe kozijnen een nieuwe gewenste stijl aan uw woning kunnen geven.

Natuurlijk zit er wel een kostenplaatje aan vast. De hoogte van de rekening hangt nauw samen met de materiaalkeuze die u maakt en welk type huis u heeft. De kozijnen in het gemiddelde Nederlandse rijtjeshuis kunnen worden vervangen voor een bedrag van rond de vijfduizend euro. Voor dit bedrag heeft u kozijnen van kunststof, en zitten de plaatsingskosten, BTW en het isolatieglas in de prijs inbegrepen. Kozijnen van hout zijn van een zelfde prijsniveau, maar hebben een kortere levensduur en moeten om de zoveel jaar worden geschilderd of gebeitst. Kozijnen van staal of aluminium zijn verhoudingsgewijs weer iets duurder.

Nieuwe kozijnen voorzien uw woning van een nieuwe stijl

Wie met nieuwe kozijnen het besluit heeft gemaakt om de isolatiewaarde van de woning te verbeteren of het beter te beveiligen, krijgt er natuurlijk ook mee te maken dat het huis van een nieuwe stijl wordt voorzien. Zo krijgt u bijvoorbeeld een warm en authentiek uiterlijk met een keuze voor hout, terwijl staal of aluminium juist een strakkere en modernere look geeft.

Authentieke huizen vallen op door hun intact gehouden bouwtradities, zoals de kenmerkende jarendertig-stijl, landhuizen of woonboerderijen. Kozijnen van hout dragen bij aan de nostalgische sfeer van dit soort woningen. Hout is ook puur natuur en heft een uitstraling van warmte en ongerepte natuur. Wel moet opgemerkt worden dat er de laatste jaren kunststof kozijnen zijn met een houtnerfstructuur, die het ‘echte’ hout heel dicht benaderen.

Aluminium en stalen kozijnen ook een optie bij modern woningen

Bij huizen van de afgelopen twintig jaar is wellicht aluminium of staal meer op zijn plaats. Dergelijke kozijnen zijn in staat om grote glasplaten te dragen, zodat een strakker uiterlijk kan worden gerealiseerd. Zo’n strakke stijl ziet er vaak tijdloos uit en daarmee echt een investering voor de langere termijn.

Ook is natuurlijk een combinatie van verschillende stijlen een optie. Een rietgedekt huis kan bijvoorbeeld best stalen kozijnen hebben. Kunststof is in zo’n geval zeker ook een optie, aangezien die tegenwoordig in allerlei kleurvarianten verkrijgbaar zijn. Kleuren als wit en crème zijn zowel het voordeligst als het meest gangbaar. Uw huis zal er niet snel door uit de toon vallen en is daardoor ook makkelijker verkoopbaar.

Wie wel een keuze maakt voor een eigenzinnige kleur op zijn kozijnen, kan kiezen voor kunststof kozijnen die zijn behandeld met een techniek die we coëxtrusie noemen. Dit is het reeds in de fabriek aanbrengen van een kleur naar wens, wat ook nog eens voor een extra beschermlaag zorgt die de kozijnen krasvaster maakt.

Wie kiest voor kunststof kozijnen met een houtnerf-look heeft doorgaans de optie uit een model van houtnerffolie of HVL (houtverbindingslook). Deze laatste vorm heft als pluspunt dat door deze verbinding een mooie rechte hoek zichtbaar is. Raamwereld helpt u hier graag mee. Neem vrijblijvend contact op en maak een afspraak met ons!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.