Uw kunststof kozijnen voorbereiden op de winter

De kou en de nattigheid in de winter kunnen een slechte invloed uitoefenen op bepaalde delen van uw woning. Houten onderdelen kunnen bijvoorbeeld gaan rotten. Het hout voorzien van een goede, afdichtende verflaag kan helpen om houtrot te voorkomen.

Hebt u houten kozijnen, dan is het verstandig om erop te letten dat er geen kieren zijn en dat de verf niet aan het afbladderen is. Mocht de verf wel loslaten en het kale hout zichtbaar worden, dan is het zaak om hier snel wat aan te doen. Voor de winter invalt kunt u het beste uw kozijnen schilderen, of dit laten doen door een ervaren bedrijf. Het hout moet met in de grondverf gezet worden, in de gewenste kleur worden geschilderd en worden afgelakt of afgebeitst met lak of beits die geschikt is voor buiten. Al met al een heel karwei, dat het nodige geld en een hoop tijd kost.

Hebt u echter kunststof kozijnen, wat moet u in dat geval doen? Hoe moet u uw kunststof kozijnen voorbereiden op de winter?

Kunststof kozijnen vergen nauwelijks onderhoud, ook niet als de winter nadert

Eén van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen is het feit dat ze ontzettend onderhoudsarm zijn, zeker als u het vergelijkt met houten kozijnen. Als we het hebben over het onderhoud wat u moet doen om uw kunststof kozijnen voor te bereiden op de winter, dan zijn we in feite snel uitgepraat. Kunststof kozijnen kunnen namelijk niet rotten en u hoeft ze nooit te schilderen. Kiest u voor kunststof kozijnen van goede kwaliteit, zoals geleverd door RaamWereld, dan kunt u er van verzekerd zijn dat de kozijnen langdurig hun mooie kleur behouden. U hoeft uw kozijnen dus ook niet te schilderen vanwege kleurvervaging, zoals bij houten kozijnen het geval kan zijn.

In de winter kunnen kunststof kozijnen wel sneller vies en stoffig worden. De kozijnen afnemen met een schoonmaaksopje en een doekje volstaat in deze gevallen, u veegt het stof en het vuil er zo af. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn daarbij niet nodig, u kunt gewoon het sopje gebruiken dat u ook voor de ramen gebruikt.

Wat we u wel kunnen aanraden is om in geen geval gaten te boren in uw kunststof kozijnen. Dan kan er water in de compartimenten komen en dit is niet goed voor de kozijnen en voor uw woning. Voor de rest hoeft u ter voorbereiding op de winter helemaal niets te doen, en u profiteert juist ook in de winter van de uitstekende isolerende eigenschappen van kunststof kozijnen. Dat laatste is zeker het geval als de kozijnen gecombineerd worden met hoogwaardig HR++ glas, zoals RaamWereld doet.

Meer informatie over de voordelen van kunststof kozijnen? Neem gerust contact op

Als u meer wilt weten over de vele voordelen van het laten plaatsen van kunststof kozijnen, of als u wilt weten wat RaamWereld in dit opzicht voor u kan betekenen, dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over onze kwaliteitsproducten en vakkundige dienstverlening en indien gewenst geven wij u een offerte op maat. Graag horen wij van u!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.

Chat openen