Voordelen en tips voor jouw kunststof kozijnen

Wie wil investeren in nieuwe kozijnen, zal een goede afweging willen maken. Daarom hebben we hieronder wat handige tips voor u over kunststof kozijnen, het alleszins meest ideale type kozijnen.

Want wie kiest voor kunststof kozijnen gaat zowel voor voordelig als duurzaam. De gemiddelde levensduur van kunststof (PVC) is zo’n vijftig jaar, en dit PVC is vaak gemaakt van gerecyclede kunststof (kozijnen). Al met al dus een verantwoorde duurzame keuze. Het bekendste voordeel van kunststof kozijnen is toch wel dat ze nagenoeg onderhoudsarm zijn. Het enige dat u hoeft te doen is eens in de één à twee jaar de kozijnen afnemen met een sopje met lauw water. U bespaart op termijn duizenden euro’s omdat u geen schilderkosten meer heeft aan uw kozijnen.

Andere voordelen zijn dat ze geluids- en warmte-isolerend zijn, onder meer omdat de ruimtes in het kozijn zelf vaak zijn opgespoten met een isolerend materiaal. Ook zijn kunststof kozijnen op de kortere en langere termijn voordelig, in vele kleuren en designs leverbaar zijn en tegen alle weersomstandigheden bestand. Daarnaast zijn ze inbraak- en brandvertragend, voor verschillende raamvormen geschikt en u kan uit meerdere glastypes kiezen, waaronder het zeer isolerende HR++ glas. Tot slot zijn kunststof kozijnen de laatste jaren leverbaar met een niet van echt te onderscheiden houtnerf, waardoor het net lijkt alsof u houten kozijnen hebt; ideaal voor de wat oudere woningen! Bekijk hier onze kunststof kozijnen met houtlook!

Handige aanschaftips voor kunststof kozijnen

Informeer van tevoren hoe de montage zal plaats vinden. Dit is een nauwkeurige klus en dient door een professional te worden uitgevoerd. Ook is het handig om te weten of uw oude kozijn wordt gedemonteerd en afgevoerd, zodat u daar geen omkijken naar heeft. Ook is het verstandig om uw wensen goed te communiceren; wordt er wel echt gedaan wat u verlangt?

Een ander punt van niet te onderschatten belang is de garantietermijn. Is deze bijvoorbeeld echt van een levenslange duur? En verloopt de garantie via de leverancier of via de fabriek? Ook de glaskeuze is van belang, laat u goed adviseren welk glas het beste kan worden toegepast. Er zijn tegenwoordig immers veel glassoorten op de markt, waaronder het populaire sterk isolerende HR++ glas. Voor meer vragen kunt u altijd contact met ons opnemen en vrijblijvend een afspraak maken!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda's, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.