Een veranda op maat

U heeft een prachtige woning met tuin. U gaat dan met mooi weer ook lekker buiten zitten, genieten van uw eigen tuin. Zou het niet heerlijk zijn, om wanneer het minder prettig weer wordt, ook nog lekker buiten te kunnen zitten? Gelukkig kan dat met een veranda. De veranda die u wilt moet natuurlijk wel passen bij uw huis en uw tuin. Een goede veranda is maatwerk. Wanneer u een veranda op maat wilt laten maken dan zal u een aantal keuzes moeten maken. Zo zal u moeten kiezen voor een materiaal, wel of geen overkapping, welke vaste attributen wilt u op de veranda, moet er stroom zijn en eventueel zelfs terrasverwarming? Gelukkig kan u veel informatie van het internet halen voordat u ergens aan vast zit. Ook zullen de meeste bedrijven actief met hun klant meedenken voordat de keuzes vast komen te staan.

Materiaal keuze

Een van de belangrijkste keuzes die u moet maken voordat u een veranda laat aanleggen is welk materiaal er wordt gebruikt. Het materiaal is bepalend voor de afwerking, maar ook voor zaken als onderhoud en uitstraling. Ook zal de materiaalkeuze voor een belangrijk deel de prijs van de gehele veranda bepalen. Hout is een materiaal dat veel gebruikt wordt voor veranda’s. Er zijn veel verschillende soorten hout. U kan kiezen voor zachthout, al dan niet geïmpregneerd. Geïmpregneerd zachthout behoeft verder weinig behandeling, maar is wel duurder in aanschaf en ziet er over het algemeen wat groenig uit. Normaal zachthout zal goed onderhouden moeten worden door middel van beitsen of schilderen, anders kan er snel houtrot optreden. U kan ook kiezen voor hardhout. Ook hierin heeft u twee keuzes, tropisch of niet-tropisch. Hardhout heet hardhout omdat het een vorm van natuurlijke impregnatie heeft. Het hout is dus veel minder gevoelig voor de invloeden van weer en wind. Een alternatief voor hout is kunststof. Dit is echt in opkomst tegenwoordig. Het is wel duurder dan bijvoorbeeld ongeïmpregneerd zachthout. Maar de levensduur en het onderhoud van kunststof is veel beter te noemen.

Raam Wereld is uw expert in kunststof veranda’s

Wanneer u een kunststof veranda wilt laten bouwen, neem dan contact op met Raam Wereld uit Enschede. Wij komen graag bij u thuis om de huidige situatie met onze eigen ogen te zien. Ook willen wij graag uw wensen en dromen horen om dan samen met u tot een realistisch plan van aanpak te komen. Wij zullen aan de hand van de bezichtiging en het gesprek een volledig vrijblijvende offerte opstellen. Wanneer u deze accepteert dan zullen wij ervoor zorgen dat u snel de veranda heeft met een uitstraling die bij uw huis, uw tuin en bij u hoort!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda's, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.