Je veranda leuk aankleden en echt genieten!

Wie in de nazomer ook lekker van het buitenleven wil genieten, zou de aanleg van een veranda kunnen overwegen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor om in de wat frissere periodes toch nog prettig in hun tuin te kunnen zitten. Ook kunt u de veranda stylen in de sfeer van de seizoenen, bijvoorbeeld zodanig dat de binnenkant van uw woning ook onder de veranda wordt doorgevoerd.

Helaas heeft niet iedereen een tuin met voldoende oppervlak om een veranda te plaatsen. Belangrijk voor de plaatsing van een veranda is een goede fundering, zodat er niks kan inzakken. Want dat wilt u natuurlijk niet meemaken, zeker niet als u net met uw gezin heeft plaats genomen onder de veranda. Vaak wordt een fundering van beton gemaakt en komt hier vervolgens nog eens een vloer over heen.

Gelukkig is er tegenwoordig een ruime keuze in tuintegels die u op de fundering kunt plaatsen. Ook kunt u kiezen voor een houten ondergrond, wat zorgt voor een wat natuurlijker of robuustere uitstraling. Is uw veranda wat aan de kleine kant, dan is het nog een opties om deze te schilderen in wit of een andere lichte kleur, vanwege het ruimtelijk effect. Een nog ruimtelijker effect creëert u door geen zijwanden in de veranda te plaatsen. Raamwereld kan u natuurlijk helpen met al uw vragen over een veranda. Bekijk ook eens onze veranda’s!

Ruimtewinst creëren onder uw veranda

Wie een wat kleinere veranda heeft, kan ruimtewinst boeken door er een hoekmeubel met een kleine koffietafel in te plaatsen. Ook een in de hoek geplaatste hangstoel is in dat opzicht een aardig idee. Wie wel een ruim bemeten veranda heeft, kan qua inrichting natuurlijk alle kanten op. De laatste jaren zijn er loungebanken in omloop die het hele jaar buiten kunnen staan zonder erop achteruit te gaan. Wat het ook goed doet in de buitenlucht zijn meubels van teakhout of kunststof vlechtwerk.

Voor wat extra sfeer is mooie verlichting in uw veranda onontbeerlijk. Ook kan uitgekiende verlichting ertoe leiden dat u ’s avonds langer buiten kunt zitten onder uw veranda, of er nog fatsoenlijk een boek kunt lezen. In verlichtingspeciaalzaken treft u een keur aan toepasselijke spotjes of hanglampjes. Bedenk ook dat een open haard op een naturelle manier voor veel licht en gezelligheid kan zorgen.

Leuke tips: een mini-keukentje, mooie kussens, bloempotten of een schilderij

Ook kunt u uw veranda mooi aankleden met een mini-keukentje. Er is niets leuker dan in de buitenlucht koken! Buitenkeukens zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ook kunt u ze laten inbouwen, waardoor er in feite een soort van keukenblok ontstaat. Een mooie buitenkeuken maakt uw veranda écht compleet.

Als de basis van een veranda eenmaal staat, kunt u zich gaan bezig houden met de styling. Dit kan op vele manieren, of u nou een klassieke, landelijke of moderne smaak heeft. Denk aan mooie kussens voor de zitgelegenheid, of een vloerkleed dat helemaal aansluit bij uw persoonlijke smaak. Ook kunt u de veranda leuk aankleden met zaken als bloempotten, lantarens en kaarsen. Aan de wanden kunt u eventueel een schilderij ophangen. Op deze manier is het 365 dagen per jaar genieten van uw persoonlijk ingerichte veranda. Bij vragen neemt u gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.