Veranda voor de koudere maanden: wel of niet?

Nu het inmiddels herfst is, zult u niet meer zo veel gebruik maken van uw tuin. Maar wist u dat u in feite elk seizoen van een veranda kunt genieten? Met wat aanpassingen kunt u ook in deze herfstperiode nog lekker van het buitenleven genieten.
Een veranda of terrasoverkapping kan uw woongenot het hele jaar door vergroten. En van die herfstige regenbuien merkt u natuurlijk helemaal niets onder een afdak, wat in grote mate ook geldt voor een herfstig windje.

Bovendien zorgt een veranda of terrasoverkapping niet alleen voor een droge zit voor u en uw gezin, maar ook nog eens voor uw tuinmeubilair. De (houten) meubels blijven beter geconserveerd als ze tijdens de koude maanden onder een afdak staan, terwijl de kussens en bekleding van uw terrasstoelen of loungebank niet nat kunnen worden dankzij de veranda of terrasoverkapping. Ook hoeft u het tuinmeubilair niet meer elke avond binnenshuis of in de schuur te zetten, u kunt ze gerust laten staan. Wilt u een veranda voor de koudere maanden? Bestel nu bij raamwereld.nl.

Met een veranda kunt u allerlei kanten op

Een veranda is kortom een sieraad aan uw woning. Om er een aan te bouwen is niet zo moeilijk, en de waarde van uw woning neemt erdoor toe. Ook kunt u een veranda in de natte of koude maanden heel praktisch gebruiken als u dat wenst, door er bijvoorbeeld een rokersruimte, fietsenstalling of opslagplek van tuingereedschap van te maken. Daarnaast is het een aangenaam verlengstuk van uw woonkamer, die daardoor veel groter kan lijken.

Om de herfstsfeer helemaal naar u toe te halen kunt u met leuke accessoires herfstige accenten aanbrengen in een veranda. Dat kan al heel simpel met behulp van bijvoorbeeld pompoenen, kransen aan de deur en lantaarnlicht.

Bekleed uw tuinkussens in herfststijl!

Daarnaast kunt u de kussens van uw tuinmeubilair geheel in herfststijl laten bekleden in bijvoorbeeld donkergroen, wijnrood of andere herfsttinten. Om lekker lang buiten te kunnen zitten kunt u het feest nog eens complementeren met bijpassende fleece dekens om over uw benen te leggen naarmate het kwik daalt.

Realiseer ook dat de plaatsing van een simpel vloerkleed al heel veel sfeer kan brengen, denk hierbij aan zo’n ‘oma-kleed’ of een Perzisch tapijt. Ook kunt u deze sfeer aanvullen met het plaatsen van bepaalde planten, maar die moeten natuurlijk na uw verblijf op de veranda weer naar binnen toe.

Behalve een plek waar u fijn kunt zitten of een hapje kunt eten zijn er tegenwoordig ook mensen die van hun veranda een complete buitenkeuken of buitenbadkamer maken. Het kan heerlijk zijn om in de herfstige buitenlucht te genieten van een warm bad. Aangevuld met een buitendouche en wat loungebanken heeft u dan in feite een mini wellness resort in uw tuin. Ook buiten koken kan heerlijk zijn, met een mooie picknicktafel erbij om uw gerechten op uit te stallen.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.