Hou de zon te vriend met zonwering screens

Je moet lang zoeken, wil je iemand vinden die niet geniet van een lekker zonnetje. Toch kun je er, ondanks de vele voor de hand liggende voordelen die de zon heeft, behoorlijk last van hebben. De zon, vooral in de zomer, kan de temperatuur laten stijgen naar een oncomfortabele hoogte. Daar komt bij dat overvloedig zonlicht de meubelen en het behang kan aantasten. De kleuren vervagen en dit is een onomkeerbaar proces.

Gelukkig zijn er verschillende middelen om de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt te beperken. De standaard zonwering kennen we allemaal. En ook al is dit een praktisch middel, er zitten toch enkele nadelen aan. Als het hard waait is het niet verstandig om deze te laten hangen. Als je even weg bent en je laat de zonwering hangen, dan is het vervelend als het gaat regenen. Alg en vuil zullen er uiteindelijk voor zorgen dat de zonwering onderhevig is aan slijtage, en op den duur moet deze vervangen worden. Maar wat te denken van screens als je zonwering?

Een nieuw middel met een moderne uitstraling

Zonwering screens zijn te gebruiken als vervanging van de traditionele zonwering, of in combinatie daarmee. Deze screens werken in gebruik hetzelfde als rolluiken. Het doek glijdt tussen twee geleiders omhoog en omlaag. Dit betekent dat ze erg praktisch zijn in gebruik. Je hoeft niet naar buiten om ze omhoog of omlaag te doen, en als je ze vergeet omhoog te doen is er niets aan de hand.

Het geheim achter een goede zonwering screen is, naast een goede montage en kwalitatief hoogstaande geleiders, het doek.

Dit doek wordt geweven van glasvezeldraden en kent daarom een vrij open structuur. In tegenstelling tot rolluiken heb je nog steeds een goed zicht naar buiten. Daarnaast zijn deze screens door hun minimalistische uiterlijk een sterke toevoeging op de esthetische waarde van elke woning.

Gemakkelijk in gebruik

Dat deze screens een sterk middel zijn om alleen van de voordelen van de zon te kunnen genieten zal duidelijk zijn. Door de techniek die deze gebruiken zijn ze daarnaast zeer eenvoudig in gebruik. Voorwaarde is dan wel dat ze goed gemonteerd worden. De materialen, zoals glasvezel, staan bekend om hun duurzaamheid en zeer lange levensduur.

Dit maakt het dat de keuze voor deze vorm van zonwering gelijk staat aan een investering voor de lange duur. Het is daarom sterk aan te raden om deze te laten installeren door een vakkundig en bewezen bedrijf. Zo heb je de beschikking over een zonwering die in kwaliteit, uiterlijk en gebruiksgemak voor vele jaren voordelig is.

Van houten naar kunststof kozijnen

"De kunststof kozijnen en schuifpui van Raam Wereld zijn een grote aanwinst voor ons wooncomfort. We verwachten in de toekomst nog meer de voordelen van kunststof kozijnen terug te zien in onze energiekosten." - Sjaak Gerritsen

Neem direct contact met ons op

Chat openen