Het afstellen van kunststof kozijnen en deuren is een secuur werkje dat tijdens het plaatsen wordt uitgevoerd. Onze monteurs bij Raam Wereld nemen de tijd om alle kunststof kozijnen, ramen en deuren zorgvuldig af te stellen. Hierdoor is het geen moeite om een deur of raam soepel te bedienen

Het afstellen van kunststof kozijnen is een eenmalige handeling. Wanneer kunststof kozijnen, ramen en deuren goed zijn afgesteld tijdens de installatie, is verder onderhoud niet nodig.

Bij Raam Wereld begrijpen we dat niet ieder bedrijf specialisten in huis heeft voor een goede afstelling. Dit is specialistisch werk en wanneer de afstelling niet goed wordt uitgevoerd, kan er lekkage ontstaan of kunnen ramen en deuren scheef hangen. Dit kan zorgen voor tocht en warmteverlies en kan schade veroorzaken. Ons advies is dan ook om kunststof kozijnen en deuren te laten installeren door een professioneel bedrijf in kunststof kozijnen.

Waarom Kiezen voor Raam Wereld?

Bij Raam Wereld hebben we jarenlange ervaring en deskundigheid in het installeren en afstellen van kunststof kozijnen en deuren. Onze monteurs zijn getraind in de nieuwste technieken en gebruiken de beste materialen om ervoor te zorgen dat uw kozijnen en deuren perfect functioneren. Hier zijn enkele redenen waarom u voor kunststof kozijnen en een goede installatie ervan zou moeten kiezen:

 • Duurzaamheid: Correct afgestelde kozijnen en deuren hebben een langere levensduur.
 • Energie-efficiëntie: Goede afstelling voorkomt tocht en warmteverlies, wat leidt tot energiebesparing.
 • Bedieningsgemak: Goed afgestelde deuren en ramen zijn gemakkelijker te openen en te sluiten.
 • Voorkomen van schade: Vermijdt schade aan de kozijnen, het hang- en sluitwerk, en de muren door verkeerd gebruik of spanning.

 

Onze monteurs volgen een gedetailleerd stappenplan om ervoor te zorgen dat uw kozijnen en deuren perfect zijn afgesteld:

Stappen bij het afstellen van kunststof kozijnen en deuren

 1. Inspectie: We controleren eerst of er geen beschadigingen zijn aan het kozijn of de deur en of het juiste type hang- en sluitwerk is gebruikt.
 2. Scharnieren afstellen: We gebruiken de afstelschroeven om de positie van de deur of het raam nauwkeurig te regelen. Dit kan zowel horizontaal als verticaal nodig zijn. Dit is essentieel bij het afstellen van een kunststof deur en het scharnier afstellen van een kunststof deur.
 3. Sluitwerk afstellen: We passen het sluitwerk aan zodat het goed aansluit en niet klemt of te los zit. Dit is ook belangrijk bij het slot van een kunststof deur afstellen.
 4. Tochtstrips en rubbers: We controleren of de tochtstrips en rubbers goed aansluiten en vervangen ze indien nodig.
 5. Eindcontrole: We testen of de deur of het raam soepel opent en sluit en of er geen kieren of tochtgaten zijn.

 

Onderhoud

Hoewel goed afgestelde kunststof kozijnen en deuren weinig onderhoud nodig hebben, zijn er enkele punten om in de gaten te houden:

 • Regelmatige controle: Eens per jaar controleren op goede werking en afdichting.
 • Schoonmaken: Houd de bewegende delen schoon en vrij van vuil.
 • Smeren: Smeer de scharnieren en sluitmechanismen jaarlijks met een geschikt smeermiddel om soepel functioneren te garanderen.

   

  Meer weten over de duurzaamheid van kunststof kozijnen, kunststof deuren of een kunststof schuifpui? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Het is geheel vrijblijvend. We helpen je graag!

  Onze ervaring Raam Wereld is dat ze vlot zijn en scherpe prijzen hanteren

  Laura en Edsard uit Apeldoorn 

  Op een schaal van 1 tot 10 geven we Raam Wereld een 9

  Score van de klant voor Raam Wereld

   4,5 / 5 sterren

  Passie voor ons vak

  We zijn er trots op. Ieder jaar leveren we ongeveer 600 projecten af door heel Nederland. Onze expertise en betrokkenheid bij onze klanten zorgen ervoor dat we een uitmuntende reputatie hebben opgebouwd in de afgelopen 20 jaar. Raam Wereld levert hoogwaardige producten tegen een concurrerende prijs. Profielen van Schüco, vakkennis en ervaring maken Raam Wereld tot een betrouwbare partner. Onze hoogwaardige producten worden geleverd en gemonteerd tegen een concurrerende prijs. Een goed product voor onze klanten tegen een eerlijke prijs, daar geloven we in en iedere dag werken we hier hard aan. Je kunt van ons verwachten dat we een eerlijk en op maat gemaakt advies leveren. Wij staan voor onze kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap.

  Raam Wereld heeft een groot netwerk waarbij investeren in en samenwerken met onze relaties kernbegrippen zijn. Daarnaast staat Raam Wereld voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ontwikkelingen in de markt en de maatschappij worden op de voet gevolgd en toegepast op ons assortiment. Via Raam Wereld bent u altijd op de hoogte van de laatste trends en technieken.

  Interesse in één van onze producten?

  Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

  "*" geeft vereiste velden aan