Is onderhoud aan kunststof kozijnen nodig?

Nee, kunststof kozijnen hoeven niet veel onderhoud te krijgen. Het enige onderhoud dat kunststof kozijnen nodig hebben, is er af en toe met een nat doekje overheen gaan om je kunststof kozijnen schoon te maken. Gebruik hiervoor geen agressief reinigingsmiddel, maar gewoon een klein beetje allesreiniger. Dit is een goed onderhoudsmiddel voor kunststof kozijnen.

Het onderhoud van kunststof kozijnen, kunststof deuren en het onderhoud van de rubbers van kunststof kozijnen is dus eigenlijk heel simpel. Om je kunststof kozijnen te reinigen, volg je een eenvoudige procedure.

Kunststof kozijnen schoonmaken

Voor het kunststof kozijnen schoonmaken, gebruik je een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Zorg ervoor dat je regelmatig schoonmaakt om vuil en stof te verwijderen. Hetzelfde geldt voor het kunststof kozijn schoonmaken. Vermijd het gebruik van schurende materialen die het oppervlak kunnen beschadigen.

Kunststof deur schoonmaken

Om je kunststof deur schoon te maken, volg je dezelfde procedure als bij het reinigen van je kunststof kozijnen. Gebruik een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.

Rubbers kunststof kozijnen onderhoud

Om de rubbers van je kunststof kozijnen goed te onderhouden, kun je ze één keer per jaar insmeren met een beetje olie. Dit helpt de rubbers soepel te houden en verlengt hun levensduur. Regelmatig rubbers kunststof kozijnen onderhoud is essentieel om te voorkomen dat de rubbers uitdrogen en scheuren.

   

  Onderhoud kunststof ramen

  Het onderhoud van kunststof ramen omvat ook het regelmatig schoonmaken van de raamkozijnen en het controleren van de afdichtingen. Houd de bewegende delen schoon en vrij van vuil om een soepele werking te garanderen.

  Ventilatieroosters kunststof kozijnen schoonmaken

  Vergeet niet de ventilatieroosters van kunststof kozijnen schoon te maken. Deze roosters zorgen voor een goede luchtcirculatie in je huis en kunnen na verloop van tijd verstopt raken met stof en vuil. Reinig ze regelmatig om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren.

  Meer weten over kunststof kozijnen, kunststof deuren of een kunststof schuifpui en wil je een scherpe offerte op maat? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Een afspraak is zo gemaakt en geheel vrijblijvend

   

  Voordelen van Kunststof Kozijnen

  • Energiebesparing: Vermindert warmteverlies en verlaagt energiekosten.

  • Duurzaamheid: Gaat lang mee en vereist weinig onderhoud.

  • Waarde verhoging: Verhoogt de marktwaarde van je woning.

     

    Meer weten over kunststof kozijnen, kunststof deuren of een kunststof schuifpui en wil je een scherpe offerte op maat? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Een afspraak is zo gemaakt en geheel vrijblijvend

    Onze ervaring Raam Wereld is dat ze vlot zijn en scherpe prijzen hanteren

    Laura en Edsard uit Apeldoorn 

    Op een schaal van 1 tot 10 geven we Raam Wereld een 9

    Score van de klant voor Raam Wereld

     4,5 / 5 sterren

    Passie voor ons vak

    We zijn er trots op. Ieder jaar leveren we ongeveer 600 projecten af door heel Nederland. Onze expertise en betrokkenheid bij onze klanten zorgen ervoor dat we een uitmuntende reputatie hebben opgebouwd in de afgelopen 20 jaar. Raam Wereld levert hoogwaardige producten tegen een concurrerende prijs. Profielen van Schüco, vakkennis en ervaring maken Raam Wereld tot een betrouwbare partner. Onze hoogwaardige producten worden geleverd en gemonteerd tegen een concurrerende prijs. Een goed product voor onze klanten tegen een eerlijke prijs, daar geloven we in en iedere dag werken we hier hard aan. Je kunt van ons verwachten dat we een eerlijk en op maat gemaakt advies leveren. Wij staan voor onze kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap.

    Raam Wereld heeft een groot netwerk waarbij investeren in en samenwerken met onze relaties kernbegrippen zijn. Daarnaast staat Raam Wereld voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ontwikkelingen in de markt en de maatschappij worden op de voet gevolgd en toegepast op ons assortiment. Via Raam Wereld bent u altijd op de hoogte van de laatste trends en technieken.

    Interesse in één van onze producten?

    Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

    "*" geeft vereiste velden aan