Subsidies in de provincie Overijssel

Provinciale Subsidies

Subsidies voor kunststof kozijnen in Overijssel zijn een onderdeel van de bredere energie- en duurzaamheidsinitiatieven van de provincie en de Nederlandse overheid. Deze subsidies zijn bedoeld om de energiebesparing te bevorderen en de CO2-uitstoot te verminderen. Hier zijn enkele belangrijke punten over de subsidies:

Rijksbrede Subsidies

Naast provinciale subsidies, zijn er ook rijksbrede subsidies beschikbaar die van toepassing kunnen zijn in Overijssel:

 • Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE): Deze subsidie is beschikbaar voor energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van isolatieglas en kozijnen.
 • Energie-investeringsaftrek (EIA): Deze regeling biedt belastingvoordelen voor bedrijven die investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie.

Lokale Subsidies

Sommige gemeenten in Overijssel bieden ook lokale subsidies of leningen aan voor energiebesparende maatregelen. Het is aan te raden om bij de eigen gemeente na te vragen welke specifieke regelingen beschikbaar zijn.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor subsidies, zijn er vaak specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

 • De maatregelen moeten bijdragen aan energiebesparing.
 • De installatie moet worden uitgevoerd door een erkend bedrijf.
 • Vaak moet er een minimale isolatiewaarde (U-waarde) van de nieuwe kozijnen worden gehaald.

Aanvraagprocedure

Het aanvragen van subsidies kan meestal online via de website van de betreffende subsidieverlener (provincie, gemeente of rijksoverheid). Hierbij moeten vaak offertes en facturen van de uitgevoerde werkzaamheden worden ingediend.

Advies en ondersteuning

Er zijn ook diverse adviespunten en energieloketten beschikbaar in Overijssel die particulieren en bedrijven kunnen helpen met het aanvragen van subsidies en het kiezen van de juiste energiebesparende maatregelen.

Toekomstige ontwikkelingen

Subsidieprogramma’s en voorwaarden kunnen regelmatig veranderen, dus het is belangrijk om de meest actuele informatie te raadplegen. De focus op duurzaamheid en energiebesparing blijft echter een prioriteit, waardoor er naar verwachting ook in de toekomst diverse ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar zullen blijven.

Voor de meest recente en specifieke informatie is het verstandig om de websites van de provincie Overijssel en relevante gemeenten te raadplegen, evenals de nationale websites zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Financieringsmogelijkheden

Het Warmtefonds biedt leningen aan voor energiebesparende maatregelen, waaronder het plaatsen van kunststof kozijnen. Hier zijn enkele belangrijke punten over de subsidies en financieringsmogelijkheden door het Warmtefonds:

Subsidies en leningen voor kunststof kozijnen

Hoewel het Warmtefonds zelf geen directe subsidies verstrekt, biedt het wel gunstige leningen voor de aanschaf en installatie van kunststof kozijnen, die als energiebesparende maatregel worden beschouwd. Kunststof kozijnen hebben goede isolatiewaarden en dragen bij aan het verminderen van warmteverlies, wat leidt tot lagere energiekosten.

Voordelen van Leningen via het Warmtefonds

 • Lage rente: De leningen hebben een lage rente, waardoor het aantrekkelijk is om te investeren in energiebesparende maatregelen.
 • Langere looptijden: De looptijden van de leningen zijn flexibel, wat de maandlasten verlaagt.
 • Geen inkomensafhankelijke toetsing: Voor particulieren worden leningen verstrekt zonder inkomensafhankelijke toetsing, wat de toegankelijkheid vergroot.
 • Geen afsluitkosten: Er worden geen afsluitkosten in rekening gebracht.

Aanvullende Subsidies

Naast de leningen via het Warmtefonds, kunnen huishoudens ook gebruikmaken van andere subsidies voor energiebesparende maatregelen, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidies kunnen gecombineerd worden met de leningen van het Warmtefonds voor een optimale financiële ondersteuning.

Advies en Ondersteuning

Het Warmtefonds biedt ook advies en ondersteuning bij het aanvragen van leningen en het kiezen van de juiste energiebesparende maatregelen. Dit kan via hun website of door een afspraak te maken met onze adviseur.

   

  Voordelen van Kunststof Kozijnen

  • Energiebesparing: Vermindert warmteverlies en verlaagt energiekosten.
  • Duurzaamheid: Gaat lang mee en vereist weinig onderhoud.
  • Waarde verhoging: Verhoogt de marktwaarde van je woning.

     

    Bij Raam Wereld begrijpen we dat het soms lastig kan zijn om alles zelf uit te zoeken. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met advies en begeleiding bij het verduurzamen van je woning en het aanvragen van de subsidie. Of je nu geïnteresseerd bent in een subsidie voor kunststof kozijnen in Overijssel, een subsidie voor energiebesparing in je eigen huis, of specifieke informatie over de provincie Overijssel subsidie voor energiebesparing, wij staan voor je klaar om je te helpen bij elke stap van je aanvraag. Maak hier een afspraak. 

    Onze ervaring Raam Wereld is dat ze vlot zijn en scherpe prijzen hanteren

    Laura en Edsard uit Apeldoorn 

    Op een schaal van 1 tot 10 geven we Raam Wereld een 9

    Score van de klant voor Raam Wereld

     4,5 / 5 sterren

    Passie voor ons vak

    We zijn er trots op. Ieder jaar leveren we ongeveer 600 projecten af door heel Nederland. Onze expertise en betrokkenheid bij onze klanten zorgen ervoor dat we een uitmuntende reputatie hebben opgebouwd in de afgelopen 20 jaar. Raam Wereld levert hoogwaardige producten tegen een concurrerende prijs. Profielen van Schüco, vakkennis en ervaring maken Raam Wereld tot een betrouwbare partner. Onze hoogwaardige producten worden geleverd en gemonteerd tegen een concurrerende prijs. Een goed product voor onze klanten tegen een eerlijke prijs, daar geloven we in en iedere dag werken we hier hard aan. Je kunt van ons verwachten dat we een eerlijk en op maat gemaakt advies leveren. Wij staan voor onze kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap.

    Raam Wereld heeft een groot netwerk waarbij investeren in en samenwerken met onze relaties kernbegrippen zijn. Daarnaast staat Raam Wereld voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ontwikkelingen in de markt en de maatschappij worden op de voet gevolgd en toegepast op ons assortiment. Via Raam Wereld bent u altijd op de hoogte van de laatste trends en technieken.

    Interesse in één van onze producten?

    Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

    "*" geeft vereiste velden aan