Guido en Esther wilde van het jaarlijkse onderhoud af en kozen daarom voor kunststof kozijnen. Het was een complete renovatie die goed verliep

Geen zin meer in onderhoud 

Guido en Esther wonen al ongeveer 8 jaar in deze prachtige vrijstaande woning in Nijverdal. Vanaf het eerste jaar was jaarlijks onderhoud aan de houten kozijnen noodzakelijk. Guido en Esther delen: elk jaar waren er problemen met de houten kozijnen. Dit jaar was de keuze of groot onderhoud of vervanging van de kozijnen. Met het onderhoud waren we eigenlijk wel klaar, dus besloten we tot vervanging. Voor de nieuwe kozijnen dachten we dat aluminium een goede optie zou zijn, totdat we op een verjaardag het advies kregen om een adviesgesprek aan te gaan met René van Raamwereld. Geen gek idee, aldus Guido, want op internet zie je door de bomen het bos niet meer, dus nodigden we René uit voor een adviesgesprek.

 

Complete renovatie met kunststof

Meer dan alleen advies

René zat bij ons aan de keukentafel, en het was meteen duidelijk dat deze man zijn vak verstaat, aldus Esther. René kwam met uitstekende suggesties en ideeën. Hij zag meteen dat ons huis geen standaard constructie heeft, met lastige hoeken en verschillende draagconstructies. René kwam direct met goede en solide oplossingen, waardoor we al snel het gevoel hadden dat ons huis bij hem in goede handen was. Ook over de kleur gaf René goede suggesties die heel goed uitpakten. Zo zijn de kozijnen aan de binnenkant wit en aan de buitenkant antraciet. Dit geeft in huis meer licht en een ruimtelijker effect, en aan de buitenkant past de kleur perfect bij de uitstraling en bouw van ons huis.

 

Complete renovatie met kunststof

En toen kwam de offerte en snel daarna de start van de renovatie

Guido vertelt dat hij al een aantal berekeningen had gemaakt van de onderhoudskosten voor de komende jaren van de houten kozijnen ten opzicht van de aanschaf van kunststof kozijnen. Daardoor en door de andere voordelen van kunststof kozijnen was het goedkeuren van de offerte een eenvoudige beslissing. Ik kreeg vervolgens snel een planning, voor de start van het werk. Toen de renovatie begon, konden we met de monteurs goede afspraken maken over de uitvoeringsplanning waarbij ze begonnen met onze praktijk en kantoor aan huis, zodat we zelf ook snel weer aan het werk konden. Het oponthoud was maar heel kort.

Complete renovatie met kunststof

Monteurs met inzicht, waardoor het effect nog mooier is

Tijdens de renovatie kwam een van de monteurs met het idee om op de hoeken geen afdekplaten maar kunststof schroten te gebruiken. Dit effect was veel mooier en gaf meer eenheid. Dit stond nog mooier bij de nieuwe boegen rondom het huis dat ook onderdeel was van de renovatie. Wij vonden het heel prettig dat we tijdens het werk met de monteurs konden overleggen over oplossingen. De inbreng van de monteurs een grote plus, aldus Esther. Het was een behoorlijke renovatie, in totaal 10 dagen, maar achteraf viel het reuze mee. Eerlijk gezegd hadden we een grote stofbende verwacht, maar dat was niet het geval.

Complete renovatie met kunststof

Voor welke producten hebben jullie gekozen?

Esther: ‘We hebben al het houtwerk laten vervangen door kunststof. Dus de dakkapel, alle kozijnen en het glas, de voordeuren van het huis en de praktijk, de achterdeur, het afdak, de boeg in de nok en het balkon. We hebben alles grondig aangepakt en alles werd keurig afgewerkt tot de vensterbanken aan toe. En om het af te maken kwam René met het advies om betonnen raamdorpels te plaatsen.

Complete renovatie met kunststof

En hoe bevallen jullie nieuwe kunststof kozijnen?

‘Het eerste wat ons opviel is dat we veel minder geluid van buiten hebben, zegt Guido. Daarnaast is er veel minder koude luchtstroom. Het is warmer in huis. Dat we minder geluid hebben was trouwens een mooie bijkomstigheid. Esther is vooral blij met de totale uitstraling van de woning. Het ziet er prachtig uit en onze woning is af.

Complete renovatie met kunststof
Complete renovatie met kunststof
Complete renovatie met kunststof
Complete renovatie met kunststof

Zijn jullie tevreden over Raam Wereld?

‘Enorm! Zegt Guido. Als we erop terugkijken, is het hele traject vanaf het adviesgesprek tot aan het vervangen van het laatste houten kozijn heel snel en volgens afspraak verlopen. De monteurs zijn professioneel; elke dag ruimden ze de rommel op en dachten ze mee over de afwerking van de hele renovatie.

Complete renovatie met kunststof

Het team van Raam Wereld verstaat hun vak. Vanaf het adviesgesprek tot het plaatsen van het laatste kozijn verliep alles vlekkeloos. Wij zijn zeer tevreden over Raam Wereld. 

Esther en Guido uit Nijverdal

Op een schaal van 1 tot 10 geven we Raam Wereld een 9

Score van de klant voor Raam Wereld

 4,5 / 5 sterren

Passie voor ons vak

We zijn er trots op. Ieder jaar leveren we ongeveer 600 projecten af door heel Nederland. Onze expertise en betrokkenheid bij onze klanten zorgen ervoor dat we een uitmuntende reputatie hebben opgebouwd in de afgelopen 20 jaar. Raam Wereld levert hoogwaardige producten tegen een concurrerende prijs. Profielen van Schüco, vakkennis en ervaring maken Raam Wereld tot een betrouwbare partner. Onze hoogwaardige producten worden geleverd en gemonteerd tegen een concurrerende prijs. Een goed product voor onze klanten tegen een eerlijke prijs, daar geloven we in en iedere dag werken we hier hard aan. Je kunt van ons verwachten dat we een eerlijk en op maat gemaakt advies leveren. Wij staan voor onze kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap.

Raam Wereld heeft een groot netwerk waarbij investeren in en samenwerken met onze relaties kernbegrippen zijn. Daarnaast staat Raam Wereld voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ontwikkelingen in de markt en de maatschappij worden op de voet gevolgd en toegepast op ons assortiment. Via Raam Wereld bent u altijd op de hoogte van de laatste trends en technieken.

Interesse in één van onze producten?

Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan