Lagere energielasten dankzij kunststof kozijnen

Wolter Feiken. 77 jaar. Gepensioneerd ambtenaar van de provincie Drenthe.

Dit keer spreken we met Wolter Feiken, 77 jaar. Hij is zijn loopbaan ooit begonnen als schrijver bij de Provinciale Waterstaat van de provincie Drenthe en groeide door tot stafmedewerker bij Onderhoud Wegen en Kanalen. Zijn laatste werkzaamheden? Hoofd van de afdeling Ondersteuning bij Wegen en Kanalen.

Na zijn pensionering is Wolter verdergegaan met het maken van verre reizen, waar hij vol trots en passie over vertelt: “Ik ben op alle continenten geweest en heb bijna alle wereldwonderen gezien. Welke reis de meeste indruk maakte, is moeilijk te zeggen. Maar mijn grootste interesse gaat uit naar het maken van safari-reizen in landen in Afrika, zoals Tanzania, Zambia en Namibië. Als ik daar met een groep mensen rondreis en (vanuit een open jeep) wilde dieren in hun eigen habitat aanschouw, besef ik dat ik een rijk leven leef. ”

In de jaren 80 al gekozen voor kunststof kozijnen

“In 1973 ben ik hier komen wonen,” vertelt Wolter, “In dit tijd was men nog niet bezig met duurzaamheid of innovatie in de woningbouw. Toen ik dit huis kocht, zat er bijvoorbeeld geen dubbelglas in. De kozijnen waren allemaal van hout. Men was nog niet echt bezig met lagere energielasten, maar door de jaren heen heb ik al wel kleine verbeteringen toegepast aan de woning. Vooral omdat dat nodig was. Wanneer het hier bijvoorbeeld regende, kwam het grootste gedeelte van het water op de achterkant van de woning terecht. Het rotten van de houten kozijnen ging hierdoor een heel stuk sneller!”

De eerste verbeteringen die Wolter aan de woning deed, was het aanbrengen van dubbel glas en daarna het isoleren van de spouwmuur, vloer en dakisolatie. Dit waren direct merkbare verbeteringen. Daarna heeft hij midden in de jaren 80 de kozijnen aangepakt. Wolter: “De schilder zei toen over de houten kozijnen dat hij het nog wel een keer kon herstellen, maar dat het blijft bij een tijdelijke oplossing. Dat was voor mij geen optie. Al dat gedoe met houten kozijnen. Dus koos ik bewust voor kunststof kozijnen. De voordelen waren geen houtrot, weinig onderhoud en alleen een beetje schoonmaken. Ideaal.”

Waarom Wolter koos voor Raam Wereld

“Na de isolatie wilde ik graag beginnen aan de volgende verbetering. Dat waren kunststof kozijnen aan de voorkant en zijkant van de woning. Ik liep al wat langer met deze gedachte en via via kwam ik uiteindelijk bij Raam Wereld uit. Toen is er een adviseur bij mij op bezoek geweest voor vrijblijvend advies en een offerte. Ik vond vooral de prijs/kwaliteitsverhouding belangrijk. De adviseur wees mij erop dat ook de besparing van de energielasten meespelen. De prijs van de offerte, de kwaliteit van Schüco en het goede gevoel bij Raam Wereld deed mij besluiten om voor hen te kiezen. 

“Uiteindelijk bleken ook de levertijden reuze mee te vallen. De nieuwe kozijnen werden eerder geplaatst dan verwacht. Ik heb de kozijnen besteld in mei van dat jaar en de verwachting was dat het plaatsen 3 maanden later was. Tot een medewerker van Raam Wereld mij belde met het voorstel om de kozijnen in juni al te plaatsen. Goed nieuws!” aldus Wolter.

De innovatie van kunststof kozijnen

Er is sinds het plaatsen van zijn eerste kunststof kozijnen best wat tijd overheen gegaan. Er is dan ook een wezenlijk verschil tussen die eerste kunststof kozijnen en de kozijnen welke, nog niet zo lang geleden, zijn gemonteerd (wederom) door Raam Wereld. Wolter: “Ik kan natuurlijk niet aan de binnenkant kijken, maar aan het profiel is veel veranderd. Vooral de houten look is mooi. Je ziet gewoon geen verschil meer met houten kozijnen. Het is te zien dat Schüco moderne kozijnen levert en goede technieken gebruikt.”

Lagere energielasten door kunststof kozijnen

“Eén van de redenen waarom ik koos voor kunststof kozijnen met dubbel glas is omdat het heel goed isoleert. Mijn woning is een hoekwoning, dus wanneer het hard waait slaat de koude wind volop op de zijkant van mijn woning. Doordat het zo goed isoleert, durf ik te zeggen dat ik lagere maandlasten heb. Het is eigenlijk heel logisch. Goede isolatie zorgt voor minder stookkosten”, aldus Wolter.

Blij met Raam Wereld
“Aan alle kanten ben ik goed geholpen,” vertelt Wolter, “Vanaf het gesprek met de adviseur van Raam Wereld tot aan het plannen en plaatsen van de kozijnen. Alles is perfect verlopen. Ik had niet verwacht dat het vervangen van kozijnen zo simpel zou zijn.”

Score van de klant voor Raam Wereld

 4,5 / 5 sterren

Passie voor ons vak

We zijn er trots op. Ieder jaar leveren we ongeveer 600 projecten af door heel Nederland. Onze expertise en betrokkenheid bij onze klanten zorgen ervoor dat we een uitmuntende reputatie hebben opgebouwd in de afgelopen 20 jaar. Raam Wereld levert hoogwaardige producten tegen een concurrerende prijs. Profielen van Schüco, vakkennis en ervaring maken Raam Wereld tot een betrouwbare partner. Onze hoogwaardige producten worden geleverd en gemonteerd tegen een concurrerende prijs. Een goed product voor onze klanten tegen een eerlijke prijs, daar geloven we in en iedere dag werken we hier hard aan. Je kunt van ons verwachten dat we een eerlijk en op maat gemaakt advies leveren. Wij staan voor onze kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap.

Raam Wereld heeft een groot netwerk waarbij investeren in en samenwerken met onze relaties kernbegrippen zijn. Daarnaast staat Raam Wereld voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ontwikkelingen in de markt en de maatschappij worden op de voet gevolgd en toegepast op ons assortiment. Via Raam Wereld bent u altijd op de hoogte van de laatste trends en technieken.

Neem direct contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen enkele werkdagen contact met je op.