Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

Arjen van Opstall. 24 jaar. Beroep Metaalbewerker. Erica Heslinga. 24 jaar. Beroep Verpleegkundige.

Op de woningmarkt is verduurzaming vandaag de dag essentieel. Zeker als je eerste woning uit 1966 afkomstig is. Destijds bestonden er nog geen labels voor energie. Men was zich niet bewust van (goede) isolatie. Sindsdien is er veel veranderd op de woningmarkt. In 2002 zijn de eerste richtlijnen bepaald en in 2006 werd er een koninklijk besluit genomen dat de richtlijnen uitgevoerd moesten worden. Het is in de tussentijd zelfs verplicht geworden om een energielabel af te geven bij de verhuur of verkoop van een woning.

Een woning uit 1966 stap voor stap verduurzamen naar de normen van 2022

Die woning uit 1966? Die is nu van Arjen en Erica. Zij vertellen er enthousiast over: “Het huis kochten we in 2019. Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds en de vloeren… Alles was verouderd of niet geïsoleerd. Daarnaast was het hele huis voorzien van enkel glas en houten kozijnen. Maar als starters hadden we niet meteen de financiële middelen om alles in huis te verduurzamen. Daarom hebben Arjen en ik een stappenplan gemaakt.”

 

Het stappenplan naar verduurzaming én lagere maandlasten

Arjen vult Erica aan: “Wat we uiteindelijk wilden bereiken met het stappenplan was lagere maandlasten, maximaal wooncomfort en waardevermeerdering van ons huis. We begonnen met het isoleren van de plafonds en vloeren, het vernieuwen van de elektra, zonnepanelen en een nieuwe keuken. Op de bovenverdieping vervingen we alle houten kozijnen voor kunststof kozijnen met dubbel glas. We kozen bewust alleen voor boven, omdat daar de meeste kou bleef hangen.”

Van enkel glas in houten kozijnen naar dubbel HR++ glas in kunststof kozijnen

Als je eenmaal begint met verduurzamen dan ga je de effecten zien. Zo zagen Arjen en Erica het meteen terug in hun maandelijkse energiekosten. “Het scheelde zeker 6 graden ten opzichte van daarvoor. We stellen de thermostaat nu een stuk lager in. Eerder verdween de kou gewoon via het enkel glas en stookten we voor de mussen. Nooit gedacht dat het zo veel zou schelen. Plus het comfort wat de kozijnen geven, is extra prettig. We kozen voor draaikiepramen. Die zijn op verschillende manier te openen, zodat het wassen van de ramen ook nog eens een stuk gemakkelijker gaat”, vertelt Arjen.

Via mijn vader gehoord van Raam Wereld

De vader van Arjen is een echte onderzoeker. “Een ware speurder”, vertelt Arjen lachend, “Hij wist dat we graag kunststof kozijnen wilden. Omdat wij vooral druk waren met de verbouwingen, nam hij de taak op zich om een goede leverancier te vinden. Via goede reviews op Google en een heldere website ging zijn voorkeur uit naar Raam Wereld.

“Dus zo gezegd, zo gedaan. Een afspraak met één van de adviseurs was via de website snel gemaakt. Donny de Wit, van Raam Wereld, kwam op een avond langs. We merkten meteen een klik. Hij luisterde niet alleen goed naar onze wensen, maar zo kwam hij ook met adviezen en voorstellen waar we zelf niet aan hadden gedacht. Bijvoorbeeld een verdiept profiel kader in de kleur 9001 (crème) en de draaidelen 5011 (blauw).”

Snel een scherpe offerte en snelle plaatsing

“Al snel na het gesprek ontvingen we een offerte van Raam Wereld. Deze was scherp. Mijn vader was zo slim geweest om meerdere offertes op te vragen, zodat we goed de prijzen konden vergelijken. Lang nadenken was dan ook niet nodig en we gaven direct akkoord. Niet snel daarna kregen we een datum door wanneer de kozijnen geplaatst konden worden. Alles ging razendsnel. Vanaf het eerste gesprek, het inmeten, het plannen en het plaatsen verliep vlekkeloos”, aldus Arjen. 

Op de afgesproken dag stond het montageteam van Raam Wereld om 08:00 uur bij Arjen en Erica op de stoep. Ze begonnen met het verwijderen van de oude kozijnen en de nieuwe kozijnen werden nauwkeurig geplaatst. Rond 14:00 uur was de hele bovenverdieping voorzien van nieuwe kozijnen. “Nooit gedacht dat het zo snel zou gaan”, vertelt Erica, “Het team werkte super netjes. Na de renovatie was er totaal geen rommel, puin of zelfs stof! Wanneer we vragen hadden, was Donny altijd bereikbaar, de offerte was scherp, de planning was goed geregeld en de kwaliteit van de kozijnen zijn erg goed. Daarom geven wij Raam Wereld een 9!”

De laatste stappen in het renovatieplan

Wat de volgende stap in het stappenplan is? Dat vroegen we Arjen en Erica. “De benedenverdieping pakken we binnenkort aan. We proberen zoveel mogelijk te sparen, zodat we dat kunnen investeren in ons huis. Het plan is om hier nog lang te wonen. We zien de duurzame investeringen ook echt als investering in onze toekomst. De stap na de benedenverdieping is een mooie uitbouw waardoor we meer licht en ruimte krijgen”, vertelt Arjen. “Hier gaan we samen oud worden”, vult Erica hem glimlachend tot slot aan.

Score van de klant voor Raam Wereld

 4,5 / 5 sterren

Passie voor ons vak

We zijn er trots op. Ieder jaar leveren we ongeveer 600 projecten af door heel Nederland. Onze expertise en betrokkenheid bij onze klanten zorgen ervoor dat we een uitmuntende reputatie hebben opgebouwd in de afgelopen 20 jaar. Raam Wereld levert hoogwaardige producten tegen een concurrerende prijs. Profielen van Schüco, vakkennis en ervaring maken Raam Wereld tot een betrouwbare partner. Onze hoogwaardige producten worden geleverd en gemonteerd tegen een concurrerende prijs. Een goed product voor onze klanten tegen een eerlijke prijs, daar geloven we in en iedere dag werken we hier hard aan. Je kunt van ons verwachten dat we een eerlijk en op maat gemaakt advies leveren. Wij staan voor onze kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap.

Raam Wereld heeft een groot netwerk waarbij investeren in en samenwerken met onze relaties kernbegrippen zijn. Daarnaast staat Raam Wereld voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ontwikkelingen in de markt en de maatschappij worden op de voet gevolgd en toegepast op ons assortiment. Via Raam Wereld bent u altijd op de hoogte van de laatste trends en technieken.

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan