De voordelen van kunststof tuindeuren en schuifpuien

Ten opzichte van aluminium en houten tuindeuren en schuifpuien hebben kunststof tuindeuren en schuifpuien een langere levensduur, geluiddempend, onderhoudsvrij, uitstekend isolerend en vochtwerend. Daarnaast dragen ze ook nog eens bij aan een circulaire economie, want het kunststof is recyclebaar. Benieuwd naar de voordelen van kunststof tuindeuren en schuifpuien? Lees dan snel verder!

Kunststof tuindeuren en schuifpuien hebben een langere levensduur

Kunststof tuindeuren gaan tussen de 50 tot 75 jaar mee. De levensduur van houten tuindeuren en horren zijn ongeveer vergelijkbaar, mits goed onderhouden. Ook de montage en kwaliteit zijn factoren die hierbij meespelen. Onze Schüco kunststof tuindeuren voldoen aan minimale kwaliteitsnormen en zijn worden door onze monteurs kwalitatief gemonteerd.

Kunststof tuindeuren en schuifpuien zijn geluiddempend

Er zijn een drietal factoren die een rol spelen bij de geluidswering van kunststof tuindeuren. Allereerst de dikte en gelaagdheid van het glas. Ten tweede het materiaal en de opbouw van de profielen van de kunststof tuindeuren en horren en als laatste de vakkundige montage. Wij bij Raam Wereld hebben verschillende opties van glas, zoals: HR++ glas en Tripple glas en hoe dichter het glas des te meer geluid het dempt. Verder zijn al onze Schüco kunststof tuindeuren en horren van minimale kwaliteitsnormen en worden  door vakkundige mensen geplaatst.

Kunststof tuindeuren en  schuifpuien zijn onderhoudsvrij

In principe zijn kunststof tuindeuren onderhoudsarm, omdat het wel zinvol is om het eens in de zoveel tijd te behandelen met een speciale weekmaker, waardoor het kunststof langer mee zal gaan en flexibel zal blijven.

Kunststof tuindeuren en  schuifpuien zijn vochtwerend

Kunststof is een vochtwerend materiaal en er komt dus geen vocht door de kozijnen of hor heen.

Kunststof tuindeuren en schuifpuien dragen bij aan een circulaire economie

Oude kunststof tuindeuren en horren zijn uitstekend geschikt voor hergebruik. Sinds 1994 heeft de VKG met partners in de recyclingindustrie een systeem dat oude kozijnen kostendekkend inzamelt en verwerkt tot nieuwe kunststof tuindeuren.

Kunststof tuindeuren en schuifpuien hebben een uitstekende isolatiewaarde

Kunststof tuindeuren en schuifpuien worden met HR++ of tripple glas geplaatst en die combinatie zorgt voor een zeer goede isolatiewaarde. De kunststof profielen van Schüco hebben minimaal vijf luchtkamers waardoor de kozijnen over een zeer goede isolatiewaarde beschikken. Voor de isolatiewaarde geldt dat hoe lager deze is, hoe beter het kozijn geïsoleerd is.

Hebben kunststof tuindeuren en schuifpuien dan nog nadelen?

Eigenlijk niet, behalve dat er niet in geboord mag worden in verband met de stabiliteit. Daarnaast zijn kunststof tuindeuren niet overschilderbaar, maar wel in diverse kleuren verkrijgbaar. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met één van onze adviseurs in Enschede!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan