Energie besparen met deze handige tips

Naast duurzame kunststof kozijnen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om te besparen op je energierekening. Hieronder hebben we een aantal makkelijke en handige tips voor je.

Douche korter

80% van het warme water in een gemiddeld huishouden stroomt uit de douchekop. Dat kost veel gas. Want je cv-ketel moet al dat water eerst verwarmen. Probeer dus per dag maximaal 5 minuten te douchen.

Plak tochtstrips

Warme lucht ontsnapt ( en koude lucht komt binnen ) door naden en kieren. Als je de tocht tegenhoudt hoef je minder hard te stoken. Tochtstrips aanbrengen is vaak helemaal niet moeilijk en verkrijgbaar bij de Doe het Zelf winkel.

Mengkraan op koud

Iedere keer dat je de kraan opent op de warmwaterstand, slaat de ketel aan. Ook als je eigenlijk koud water wilt. Zet de hendel van je mengkraan dus altijd naar de koude kant.

Vergeet niet te ventileren

Frisse buitenlucht warmt makkelijker op dan oude (vochtige) lucht. Laat daarom iedere ochtend het huis even doorwaaien. En zet daarna pas de verwarming aan om energie te besparen. 

Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop gebruikt gemiddeld 6 liter water per minuut. Dat is 50% minder dan een regendouche. Een spaardouchekop scheelt dus liters water die ook niet verwarmd hoeven te worden. 

 

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan