Financiering/lening kunststof kozijnen?

  Kunststof kozijnen financieren

  Wat is slim… Je spaargeld gebruiken voor het financieren van kunststof kozijnen of een lening afsluiten? Het is altijd fijn wat spaargeld achter de hand te hebben. Zeker als je een eigen woning hebt. Je kunt altijd een onverwachte uitgave hebben. 

  Dus wat is dan slimmer? Spaargeld gebruiken of een lening afsluiten? Als je kiest voor een lening dan zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. We leggen het in het kort voor je uit!

  Geld lenen voor kunststof kozijnen

  Als je geld gaat lenen, dan heb je keuze uit verschillende opties. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Niet alleen voor het financieren van je nieuwe kunststof kozijnen kan een lening handig zijn, maar bijvoorbeeld ook voor je nieuwe kunststof schuifpui.

  Persoonlijke lening

  Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag dat je in afgesproken termijnen en tegen een vaste rente, terugbetaalt. Wist je dat de rente voor deze financiering aftrekbaar is?

  Doorlopend krediet

  Als je van te voren wilt weten wat de kosten zijn van je lening, dan kun je het beste kiezen voor een doorlopend krediet. Met de geldverstrekker spreek je van te voren een maximaal bedrag af waarbinnen je onbeperkt geld kunt lenen en kunt aflossen. Je hoeft alleen maar rente te betalen over het werkelijk geleend bedrag. 

  Pas wel op! Het kan verleidelijk zijn om een dergelijke lening aan te gaan. Het is namelijk best aantrekkelijk om het doorlopend krediet ook te gebruiken voor andere doeleinden. Dit zorgt ervoor dat je meer leent dan je van plan was en daardoor langer aan de lening vast zit. 

  Looptijd

  Wat is voor jou een comfortabele looptijd? Je wilt natuurlijk niet al te hoge maandlasten, maar ook geen hoge kosten. Als je kiest voor een persoonlijke lening dan bepaal je van te voren de looptijd waarin je de lening aflost. Wanneer je kiest voor een langere looptijd, is het wel handig dat je rekening houdt met de hogere kosten die daarbij komen kijken. Die zijn per kredietverstrekker anders. 

  Je haalt het meeste financiële voordeel wanneer je kiest voor een zo kort mogelijke looptijd. Op deze manier geef je zo min mogelijk uit. Hoe sneller je lening is afgelost, hoe goedkoper het voor je is.

  Kosten van een lening

  Kijk eens bij meerdere kleinere kredietverstrekkers is ons advies. Het renteverschil kan soms oplopen tot wel 4%. Dit kan je veel geld schelen. Uiteraard is het ook slim om naar je eigen bank te gaan. Kies uiteindelijk voor de aanbieder met de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie.

  Voorwaarden

  Wees alert op de voorwaarden die kredietverstrekkers hanteren. Lees goed de kleine lettertjes. Deze kunnen ervoor zorgen dat een lening onverwachts duur uitvalt. Sommige verstrekkers hanteren een boeterente als je tussentijds extra wilt aflossen. Heb je een financieel adviseur in je netwerk, vraag deze dan om advies.

  Financieren via je hypotheek 

   Naast een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kun je ook kijken of lenen via je hypotheek een optie is. Als de waarde van je woning is gestegen, is het soms mogelijk om je hypotheek over te sluiten voor het financieren van je kunststof kozijnen. Een 2e hypotheek kan dus een optie zijn. 

   Hou er wel rekening mee dat aan deze leenvorm extra kosten verbonden zijn. Financieren via je hypotheek is zeker een mogelijkheid, maar kan wel extra werk en dus kosten opleveren. Denk aan een hypotheekadviseur en een notaris. Dus onderzoek deze optie dus goed.

   

  We hopen dat je iets hebt aan onze adviezen. Wil je meer weten, maak dan de stap naar een goede financieel adviseur.

   

  Kunststof kozijnen, lagere maandlasten.

  Raam Wereld januari 2023.

   

   

  Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

  "Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

  Interesse in één van onze producten?

  Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

  "*" geeft vereiste velden aan