Hoe maak ik mijn huis duurzaam?

Uw huis duurzaam en energiezuinig maken is goed voor mens, milieu en portemonnee. Het betekent verantwoord omgaan met water, energie en grondstoffen. Het vraagt om een bedachtzame, integrale aanpak waarbij je bewust en vooraf keuzes maakt. Vergeet ook niet dat uw woning stijgt in waarde nadat u maatregelen hebt genomen op het gebied van duurzaam en energiezuinig wonen. Sinds het ‘energielabel’ vorig jaar verplicht werd gesteld voor woningverkopers zal de waarde van een duurzame woning alleen maar stijgen.

Hoe maak ik mijn huis duurzaam?

Per woning zijn er legio mogelijkheden om uw leefomgeving te verduurzamen. Zaken die voor de hand liggen zijn een huis zongericht bouwen, zodat de passieve zonne-energie optimaal wordt benut. Denk verder aan isolatievoorzieningen met een hoge isolatiewaarde om de stookkosten laag te houden, zoals het isoleren van de kruipruimte of het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Ook zijn er natuurlijk zaken als een energiezuinige cv-installatie, toepassing van zonnepanelen en andere energiewinnende of energiebesparende installaties. Of het installeren van een warmtepomp, het opvangen van regenwater of misschien zelfs wel zelf water zuiveren door een rietveld in je tuin. Kortom, er is veel mogelijk om een huis duurzaam en energiezuinig te maken.

Kunststof kozijnen spelen voorname rol bij verduurzaming huis

Wat niet bij elke huizenbezitter even bekend is, is dat kunststof kozijnen ook een voorname rol kunnen spelen bij het verduurzamen en energiezuinig maken van uw huis. De kunststof kozijnen van Raamwereld.nl zijn geavanceerde producten, die tot stand zijn gekomen door een combinatie van de wetenschap, onze ervaring en specialistische kennis. Raamwereld.nl beschikt over een eigen fabriek in Enschede, waar wij moderne technieken en dito materialen gebruiken om u ook op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing het beste te bieden wat de markt te bieden heeft.

Kunststof kozijnen zijn sowieso al een duurzaam product omdat ze in vergelijking met houten kozijnen een veel langer leven kunnen leiden. Ook heeft u geen last van vocht en tocht, daar zorgen de verschillende dichtingen wel voor. Het gebruikte glas is modern isolatieglas (HR++, isolatiewaarde 1,1 Kw).

Hoogrendementsglas isoleert wel twee tot drie maal beter dan dubbelglas

Het is een misvatting dat u met alleen dubbelglas al voldoende duurzaam bezig bent. Ook (oudere, houten) kozijnen kunnen aardige energieslurpers zijn. Sinds de jaren negentig is er een tendens in de bouwwereld om serieus rekening te houden met de isolatiewaarde van kozijnen. Dit uit zich met name door ervoor te zorgen dat er bij het aansluitende metselwerk goed rekening wordt gehouden met de aansluiting op het kozijn. Onderzoeken uit de bouwwereld stellen dat er gemiddeld dertig procent energie wordt bespaard als houten ramen van voor het jaar 2000 vervangen worden door nieuwe kunststof kozijnen.

Daarnaast wordt tegenwoordig veel gewerkt met hoogrendementsglas, dat wel twee tot drie maal beter isoleert dan dubbelglas. Dit komt onder meer doordat de ruimte tussen de glasplaten bij HR-glas is gevuld met bijvoorbeeld argon, terwijl dat in het geval van dubbelglas gewoon lucht is.

Wilt u meer weten over de onmiskenbare energiebesparing die kunststof kozijnen in combinatie met HR++-glas kan hebben, neem dan eens vrijblijvend contact op met de professionele adviseurs van Raam Wereld uit Enschede.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan