Hoe worden jouw kunststof kozijnen gemaakt?

Door onze eigen productieproces leveren wij altijd de beste kwaliteit kunststof kozijnen. Benieuwd naar ons unieke productieproces dat wij in onze eigen fabriek in Enschede uitvoeren? In 9 stappen geven we antwoord op ‘Hoe worden kunststof kozijnen gemaakt?’.

Stap 1 – Jouw geplaatste bestelling komt bij ons binnen

Vanaf het moment dat jij een bestelling afrondt gaat ons team van specialisten aan de slag. Eerst controleren we of alles klopt, zoals de technische tekening die hoort bij jouw bestelling. Wanneer we ergens over twijfelen, dan nemen we direct contact met je op om samen door de bestelling te lopen. Zo weten we zeker dat alles van de kunststof kozijnen tot in detail klopt.

Stap 2 – Klopt de bestelling? Dan gaan we aan de slag!

Een kunststof kozijn bestaat uit allerlei elementen. Denk aan het soort profiel, kleur, type, scharnieren, dorpels, hang- en sluitwerk, merk en ga zo maar door. Alle onderdelen verzamelen we vanuit ons magazijn. Naast de standaard onderdelen hebben we speciale en unieke op voorraad. Dit geeft ons de mogelijkheid om iedere bestelling te maken en te leveren zonder vertraging.

Stap 3 – Jouw kunststof kozijnen gaan in productie

Ieder onderdeel van het kunststof kozijn krijgt een unieke barcode. Daarna zetten we de eerste stap in het produceren van de kunststof kozijnen: het binnenwerk zagen we op maat. Dit is het stalen deel van de kunststof kozijnen om te zorgen voor meer stevigheid. Een kunststof kozijn bestaat uit 2 delen. Het binnenwerk en het kunststof kozijn zelf.

Na het binnenwerk zagen we het kunststof kozijn op maat. Beide machines weten precies of het gaat om een HVL of een standaard zaaghoek. Wanneer beide delen zijn gezaagd, schuiven we de delen in elkaar. Wat overblijft? De 4 delen (2x lengte, 2x breedte).

Stap 4 – Afwatering en gaten in het kunststof kozijn

Nu we het zaagwerk hebben gehad, boren we de sleufgaten voor de afwatering en de gaten voor de scharnieren en sloten in de 4 delen. Dit gebeurt volledig machinaal en onder toeziend oog van een medewerker.

Stap 5 – Lassen van alle onderdelen van het kunststof kozijn

Alle 4 delen van jouw kunststof kozijn lassen we aan elkaar in een lasmachine bij een temperatuur van tussen de 180 en 200 graden Celsius. De braam die overblijft, verwijderen we op een machinale, en dus nauwkeurige, manier. Van de braam is daarna niets meer te zien. Op een andere machine frezen wij de tussenstijlen.

Stap 6 – Kwaliteitscontrole kunststof kozijn

We lopen alle bewerkte onderdelen van het kunststof kozijn handmatig langs voor een controle. Alles moet volgens plan verlopen, zoals de kwaliteit van alle lassen en de productieplanning. Het is niet alleen een kwaliteitscontrole. We houden in de gaten of de afgesproken leverdatum behaald kan worden, zodat we altijd op tijd kunnen leveren.

Stap 7 – Afmonteren van de kunststof kozijnen

Alle delen van het kunststof kozijn komen samen op één plek, namelijk op de montagetafel. Hier schroeven we alle onderdelen in het kunststof kozijn, zoals bijvoorbeeld een draai/kiepraam, hang- en sluitwerk en natuurlijk de scharnieren.

Stap 8 – Laatste controle van de kunststof kozijnen

Wanneer het kunststof kozijn volledig is geassembleerd, kijken we naar de totale kwaliteit ervan. Een kwaliteitscontroleur checkt de lasnaden, scharnieren, spijlen, draai- en kiep delen, afwatering en slotgaten. Alles checkt hij handmatig. Het complete kozijn vergelijken we daarna nogmaals met de technische tekening uit stap 1 en als alles klopt? Dan is jouw kunststof kozijn klaar voor verzending.

Stap 9 – Leveren van de kunststof kozijnen

We verzamelen jouw complete bestelling op één bok. Dat betekent het kunststof kozijn, eventueel het glas en de horren. Jouw bok laden we in de vrachtwagen en leveren we op het door jouw doorgeven adres. Indien gewenst komen we het ook zelf de kunststof kozijnen plaatsen. Makkelijk hé? Zo krijg je een kant en klaar kunststof kozijn geleverd.

Een rondleiding door de fabriek? Maak een afspraak

Nu weet je antwoord op de vraag ‘Hoe worden kunststof kozijnen gemaakt?’. Wil je zien hoe jouw kunststof kozijnen worden gemaakt? Meld je aan voor een rondleiding en kennismaking met onze mensen. Stuur een mail naar info@raamwereld.nl.

We nemen snel contact met je op voor het maken van een afspraak.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan