Inmeten? Daar hebben wij een mannetje voor!

Je moet van hele goede huizen komen om een goede inmeter te zijn. Deze status krijg je niet zomaar. Het lijkt simpel, maar oehhh… 1 foutje kan fatale gevolgen hebben. Onze eigen Steffan is een held in het inmeten. Hij heeft zijn vak geleerd van de oude leermeesters binnen Raam Wereld.

Waar let Steffan, de inmeter, op?

Steffan weet dat het belangrijk is dat hij de volledige breedte van het kozijn meet. “Wanneer ik weet dat je nieuw gaat bouwen, dan weet ik dat er rekening gehouden moet worden met de maten op de bouwtekening. Het is hierbij heel belangrijk dat er altijd iets speling is. Hierdoor blijft het kunststof kozijn als het ware ademen tussen de muren bij warm en koud weer. Dit verlengt tevens de levensduur van jouw nieuwe kunststof kozijnen”, aldus Steffan.

Gereedschap

Voor het inmeten gebruikt Steffan verschillende gereedschappen, zoals een old skool meetlat. Maar ook digitale tools. “Het is een beetje afhankelijk van de situatie welk gereedschap ik gebruik”, vertelt Steffan, “Soms kom je met een meetlat net ergens niet goed bij, dan is een digitale meter bijvoorbeeld weer heel handig”.

Zelf doen?

“Ik zou willen adviseren dit niet zelf te doen als je geen of bijna geen ervaring hebt. Je hoeft er maar een paar millimeter naast te zitten en de gevolgen zijn enorm. Stel je maar eens voor dat een kozijn of een deur net te klein is. Dit veroorzaakt niet alleen kieren, maar dus ook tocht. En dat is wel het laatste wat je wil. Als de meting niet goed is, moeten in het ergste geval de kozijnen opnieuw gemaakt worden. Niet alleen voor grotere kunststof deuren, ramen en kozijnen. Net zo goed met detailwerk is het belangrijk om nauwkeurig te zijn in het opmeten”, laat Steffan weten.

Kosten?

Steffan tot slot: “Ik heb in heel mijn carrière nog niet meegemaakt dat onze klant moest betalen voor het inmeten en dat blijft ook zo. Ik doe mijn werk met heel veel plezier en help klanten door het hele land met goed geplaatste kozijnen en deuren. Goed werk, dat is wat we met ons allen willen leveren!”

Kunststof kozijnen, lagere maandlasten.

Raam Wereld 2023.

 

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan