Leningen en duurzaamheid

Subsidies voor verduurzaming? Zo zit het

Als woningeigenaar heb je meerdere mogelijkheden om je woning te verduurzamen. De investering verdien je meestal binnen een paar jaar terug en je draagt direct bij aan een lagere belasting van het milieu. De overheid stimuleert dergelijke aanpassingen met subsidies. Kunststof kozijnen zijn een verantwoorde stap in het verduurzamen van de woning, zeker in vergelijking met de alternatieven.

Subsidies, leningen en duurzaamheid voor particulieren

Ben je een huis aan het (laten) bouwen of zijn de kozijnen in je bestaande woning aan vervanging toe? Denk dan eens aan de nieuwste generatie Schüco kunststof kozijnen. Deze hebben een mooie uitstraling en er zijn vele mogelijkheden in stijl en kleur. Een heel groot, én duurzaam, voordeel is dat het onderhoud minimaal is. Bovendien stimuleert de overheid de keuze voor kunststof kozijnen met subsidies. Vanwege het succes van de eerdere regelingen, zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen verhoogd voor 2022. Het gaat om de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor eigenaren. De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn verruimd. Hieronder zetten we de belangrijkste eisen op een rij:

  • De woning is je eigendom en hoofdverblijf;
  • Je vraagt de subsidie (leningen voor duurzaamheid) aan voor minimaal 2 maatregelen. Dat zijn dus de kunststof kozijnen in combinatie met een ander type isolatiemaatregel en/of een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet;
  • Je komt in aanmerking voor de subsidie als de duurzame functies ná 31 december 2021 zijn geïnstalleerd of aangebracht.

Wanneer we specifiek kijken naar de subsidiebedragen voor kunststof kozijnen inclusief isolatieglas, dan zijn deze afhankelijk van het aantal vierkante meters en de keuze voor HR++ glas of triple glas. In 2022 bedraagt de subsidie voor isolerende ramen met HR++ glas 50 euro per m2. Kies je voor triple glas, dan komt het bedrag op 153 euro per m2.

Er gelden een aantal voorwaarden voor de isolatiemaatregel:

  1. Voor HR++-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor triple glas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K;
  2. Bij toepassing van HR++-glas of triple glas moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
  3. Wanneer je HR++ glas en triple glas combineert, dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. Je ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie.

Op de website van RVO is de complete lijst met maatregelen te vinden voor leningen en duurzaamheid. Klik hier https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen. Wanneer je goedkoop geld wilt lenen om de woning te verduurzamen kan je terecht bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Tegen lage rentetarieven zijn er leningen beschikbaar om je woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. 

Te ingewikkeld of zie je de bomen door het bos niet meer? We helpen je graag door middel van een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar je mogelijkheden voor subsidies, leningen en duurzaamheid in de vorm van het verduurzamen van je woning door middel van kunststof kozijnen. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Het maken van een afspraak is simpel. Klik hier https://raamwereld.nl/contact.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan