Stappenplan om te overstappen naar kunststof

Hier vind je alles wat je moet weten om te overstappen naar kunststof kozijnen!

  • Denk goed na over je doel en bepaal deze van te voren. Zoals lagere maandlasten, onderhoudsarm leven, meer wooncomfort of luxe.
  • Bepaal de hoeveelheid kunststof wat je nu wilt investeren.
  • Doe onderzoek naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor jouw situatie.
  • Kies voor een adviesgesprek met een ervaren adviseur. Dit scheelt tijd en geld.
  • Denk goed na over het type kozijn en of de kleuren goed passen bij je woning.
  • Denk goed na over het soort glas.
  • Denk goed na over raamdecoratie en luchtroosters.

Stap 1 – Jouw doel

Wat wil je bereiken door overstappen naar kunststof kozijnen? Zijn dat lagere maandlasten, verduurzaming van je woning, onderhoudsarm leven, waardevermeerdering van je woning of misschien een combinatie van deze dingen? Alles kan, maar denk er goed over na en leg het voor tijdens het adviesgesprek. Vaak komen onze adviseurs met aanvullende ideeën.

Stap 2 – De hoeveelheid kunststof

Alleen de benedenverdieping, de bovenverdieping, de achterkant of alleen de voorkant? Denk goed na over het aantal kozijnen. Vaak is het namelijk voordeliger om de hele woning aan te pakken. Heb je niet direct de financiële middelen voor een totale renovatie? Dan kun je het altijd nog stap voor stap doen of kiezen voor een aantrekkelijke lening via bijvoorbeeld het Warmtefonds. De voorzieningen vanuit de overheid worden steeds aantrekkelijker.

Stap 3 – Onderzoek doen

Voordat je een mening kunt vormen of een aangeboden offerte te hoog is, is het belangrijk om in je omgeving te vragen of mensen ervaring hebben met kunststof kozijn bedrijven. Het is belangrijk te kiezen voor een goed bedrijf met een goede reputatie. Wees je ook bewust dat de hoogte van een offerte wordt bepaald door meerdere factoren. Dus niet alleen door het kozijn en het plaatsen ervan. Denk hierbij aan bijzondere afmetingen of kleur. Wanneer je dus bij meerdere een uitvraag doet, zorg dat dat je de vergelijking kunt maken.

Stap 4 – Goed advies

De functie van een adviesgesprek is niet het inzichtelijk krijgen van je wensen. Maar juist een goede invulling geven aan die wensen én behoeftes. Een adviseur is daar gespecialiseerd in. Daarnaast doet een goede adviseur zijn best om mee te denken in de financiën. Waar kun je besparen, waar investeer je wel of niet in? Het is voor een adviseur namelijk van belang dat zijn klant optimaal tevreden is. Dat levert de adviseur tenslotte nieuwe klanten op.

Stap 5 – Type kozijn en bijpassende kleuren

De muren van je huis zijn zwart, kies je dan voor witte of zwarte kozijnen? Stel je hebt markiezen, kies je dan voor verduisterend glas of doet de markies juist zijn functie? Ik wil graag rode kozijnen met HVL, kan dit?

Dit zijn veel voorkomende vragen. Omdat Raam Wereld een eigen fabriek heeft, zijn we zeer flexibel in kleur, HVL, glas en zelfs een combinatie van kleuren. Bij dit laatste kun je bijvoorbeeld denken aan wit aan de buitenkant van het kozijn en antraciet aan de binnenkant. Tip van ons is om eens een zoekopdracht via Google te doen op verschillende combinatie waar mensen voor gekozen hebben. Op Pinterest zijn ook veel tips en genoeg inspiratie te vinden of maak een afspraak met 1 van onze adviseurs. Zij hebben genoeg voorbeelden die je kunnen inspireren.

Stap 6 – Soort glas

Komt de zon op aan de voorkant van het huis of aan de achterkant? Dit is een belangrijke vraag die essentieel is voor de keuze van het type glas. Kies je voor warmtewerend glas of niet? Kies je voor alleen warmtewerend glas aan de voorkant? Of kies je alleen voor de achterkant bewust voor HR++ glas of juist niet? Denk hier goed over na en als je hulp nodig hebt in het maken van keuzes, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Stap 7 – Raamdecoratie en luchtroosters

Word je woning regelmatig voorzien van frisse lucht? Heeft je keuken voldoende afzuiging? Wil je de slaapkamers luchten zonder een raam open te zetten? Veelgestelde vragen, dat weten we inmiddels. Raam Wereld uit Enschede heeft veel opties en bied je genoeg verschillende producten zodat jij de juiste keuze kan maken.

Klaar om de stappen te zetten? Laat het ons weten!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan