Tips om uw woningwaarde te verhogen

Iedereen wil natuurlijk dat zijn woning bij een verkoop zo veel mogelijk oplevert. Wie enkele simpele maatregelen treft, kan de waarde van zijn huis aanzienlijk verhogen! Hieronder gaan we daar dieper op in. De onuitwisbare eerste indruk is het belangrijkst, dus zorg dat uw woning er aan de buitenkant goed uitziet. De tuin moet er pico bello bij staan en u doet er goed aan om eens in de zoveel tijd aan gevelreiniging te doen. Weersomstandigheden en uitlaatgassen zorgen immers voor aanslag op uw gevel.

Potentiële huizenkopers letten ook goed op de onderhoudsstaat van dak en kozijnen. Ook van niet te onderschatten belang is de staat van het schilderwerk. Dit is aan de buitenkant sneller aan vervanging toe dan de binnenkant. Als u het schilderwerk goed bijhoudt is het zelfs mogelijk dat de woning in waarde toeneemt.

Simpele oplossing: dak coaten en gevel impregneren

Ter voorkoming vaan vervuiling of beschadiging van de gevel van een te koopstaande woning adviseren wij om de gevel te impregneren en het dak te coaten. In beide gevallen wordt hierdoor een waterafstotende laag aangebracht. Deze stopt niet alleen de doorstroming van vocht maar stopt ook de groei van algen en mossen. Door het impregneren zult u minder vaak onderhoud nodig hebben aan de buitenkant van uw huis.

De laatste jaren is duurzaamheid een grote trend, omdat het beter is voor milieu een portemonnee. Daarnaast is het sinds 2015 verplicht om bij de overdracht van een woning een energielabel te kunnen overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Dit maakt het noodzakelijker dan ooit om uw huis te verduurzamen, want hoe duurzamer des te hoger de waarde.

Verduurzaam uw woning

Het verduurzamen van uw huis kan op meerdere manieren. Met isolatie kan het energieverbruik al aardig worden teruggebracht. Want wist u dat via de buitengevel zo’n twintig procent van de warmte uit uw woning naar buiten wegvloeit? In het geval van het dak is dit percentage zelfs dertig procent. Een middel dat zichzelf altijd terug betaalt is de realisatie van een spouwmuur. De investering van dit zeer populaire isolatiemiddel verdient zichzelf binnen gemiddeld vier jaar terug. De andere voor de hand liggende methoden om uw woning te isoleren zijn dak- en muurisolatie en de plaatsing van dubbel glas of HR++ glas.

Als u voldoende budget hebt kunt u de bouw van een dakkapel overwegen. Deze uitbreiding geeft uw woning een mooiere uitstraling en een vergroting van de ruimte in huis. Als u over een ruimere portemonnee beschikt is de aanleg van zonnepanelen ook nog een optie. U kunt hiermee uw eigen energie opwekken en zodoende dus energie besparen.

Raam Wereld, gevestigd in Enschede

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan