Tips voor het schoonmaken van kunststof kozijnen

Hoe maakt u toch die kunststof kozijnen schoon? Een vraag die we vaak krijgen en we graag beantwoorden. Hieronder vindt u een paar handige tips voor het schoonmaken van uw kunststof kozijnen.

Hoe maakt u uw kunststof kozijnen schoon, de tips!

  1. Maak uw kozijnen eerst schoon door ze af te spoelen met de tuinslang. Dit om ervoor te zorgen dat er geen zand of andere gekke voorwerpen op het kunststof liggen die het kozijn zouden kunnen beschadigen. Het is net als bij het wassen van uw auto. Die spoelt u ook eerst af, voordat u hem gaat borstelen.
  2. Meng een emmer water met niet-aggressieve (neutrale) zeep. Wij raden het af om chemische middelen te gebruiken, zoals terpentine, wasbenzine, aceton en spiritus. Een mooi voorbeeld van veilige zeep is St. Marc of autoshampoo. Deze zeep is op vele plekken verkrijgbaar en zorgt zelfs voor een mooie beschermlaag op uw kunststof kozijnen.
  3. Maak uw kozijnen vervolgens schoon met een zachte spons en/of doek en het sopje wat u hiervoor heeft gemengd. Doe dit vooral niet met een droge doek, omdat u dan het kunststof kan beschadigen.
  4. Klaar met wassen? Spoel dan de kunststof kozijnen even na met schoon water. Dit kan eventueel ook door een nieuwe emmer water te pakken met nieuwe vochtige, zachte doeken en deze uit te knijpen boven het kunststof.

Wat vooral niet doen bij het schoonmaken van uw kunststof kozijnen?

Bij de tips geven we al een aantal dingen weg wat u vooral niet moet doen bij het schoonmaken van uw kunststof kozijnen. Zoals geen chemische middelen en geen droge sponsen of doeken gebruiken. Verder is het belangrijk dat u:

  • Vermijd schoonmaken in de warme zon
  • Vermijd het behandelen met een stoomreiniger of hoge drukspuit
  • Vermijd het gebruik van schuursponsjes om hardnekkig vuil te bestrijden.

Bent u er niet zeker van hoe u uw kunststof kozijnen kunt schoonmaken? Neem dan contact met ons op!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan