Verkeerde vooroordelen over kunststof kozijnen

  Verkeerde vooroordelen over kunststof kozijnen

  Look and feel van kunststof kozijnen

  Een vaak voorkomend argument om niet te kiezen voor kunststof kozijnen is dat de kozijnen lelijk zouden zijn. Het oordeel wat hierover bestaat is dat kunststof kozijnen ‘plastic achtig’ zijn en het er goedkoop uitziet. Inmiddels is de innovatie aan de buitenkant zover dat kunststof kozijnen bijna niet meer van houten kozijnen te onderscheiden zijn. Tegenwoordig is er een profiel op de markt wat eruitziet als een ‘typisch Nederlands’ kozijn. Dit profiel heeft een inbouwdiepte van 14 mm. Dit moderne profiel is geen vergelijk met het profiel wat in jaren 80 op de markt was. 

  Tegenwoordig kun je als klant zelf veel invloed hebben op hoe jouw kozijn eruit gaat zien. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de stijl ‘modern of klassiek’ en er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden qua textuur en kleur. We hebben zelfs klanten die gekozen hebben voor rode kozijnen maar ook antraciet.

  Kozijnen laten vervangen voor kunststof kozijnen

  Vroeger hadden kunststof kozijnen voor de particuliere klant geen beste reputatie maar wel voor de zakelijke klant. Denk hierbij aan grote kantoorgebouwen of de industrie waar uiterlijk niet belangrijk was, maar lage kosten en geen onderhoud juist weer wel. Omdat de innovatie in zowel de binnen- als buitenkant mee zijn gegaan met de tijd, horen kunststof kozijnen nu tot de top van de algemene kozijnenmarkt. Ook voor de particuliere markt. De vooroordelen die men vroeger had, zijn dan ook langzaam aan het vervagen.

  Kunststof kozijnen en veiligheid

  Kunststof kozijnen zijn wel degelijk veilig en ook ontworpen om inbrekers het zo lastig mogelijk te maken. De innovatie in de veiligheid zit hem met name in de stabiliteit van het aluminium binnenwerk welke onverwoestbaar is. Al onze profielen voldoen dan ook aan alle veiligheidskeurmerken. 

  Uitstraling en glans

  Het materiaal waar kunststof kozijnen van zijn gemaakt, is duurzaam ontworpen waardoor weersinvloeden zoals zon, regen maar ook de zoute Noordzee geen invloed hebben op het uiterlijk. Kunststof kozijnen zijn niet elektrostatisch en trekken daardoor geen vuil aan. Door al deze voordelen hebben kunststof kozijnen dan ook bijna geen onderhoud nodig. Als je er af en toe overheen gaat met een zacht vochtig doekje met een beetje water en Dreft pleeg je voldoende onderhoud.

  Prijs vs lagere maandlasten

  Kunststof kozijnen zijn niet heel goedkoop als je het ergens mee vergelijkt, maar ze zijn vaak wel 30% goedkoper dan de opties zoals hout of aluminium. Plus kunststof kozijnen kun je op de langere termijn ook nog eens terugverdienen met de energiebesparing die het oplevert. De meeste van onze klanten kiezen bewust voor kunststof kozijnen omdat ze veel meer warmte binnenhouden dan bijvoorbeeld houten kozijnen. 

  Kortom, de kunststof kozijnen van anno nu hebben een moderne look & feel, ze zijn inbraakwerend, onderhoudsarm en je kunt ze helemaal configureren naar eigen smaak en in de stijl van je huis. Wil je meer weten maak dan gerust een afspraak met één van onze adviseurs. Het gesprek en kennismaking is geheel vrijblijvend.

  Kunststof kozijnen, lagere maandlasten.

  Raam Wereld 2023.

   

  Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

  "Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

  Interesse in één van onze producten?

  Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

  "*" geeft vereiste velden aan