Wat is het verschil tussen een binnenkozijn en een buitenkozijn?

Het verschil tussen een binnenkozijn en buitenkozijn is geen hogere wiskunde, want een binnenkozijn zijn alle kozijnen die binnen een gebouw worden toegepast. Buitenkozijnen bevinden zich in de gevel van een gebouw en zijn zo onderdeel van de scheiding tussen binnen en buiten. Maar wat is het verschil in bijvoorbeeld onderhoud en waar moet je op letten bij de aanschaf van en het verschil tussen een binnenkozijn of buitenkozijn?

Waar moet je op letten bij een binnenkozijn?

Zorg dat je een kunststof kozijn kiest, dit zijn de meest geplaatste kozijnen in Nederland. Onze kunststof kozijnen worden namelijk gemaakt van PVC (Polyvinylchloride) en heeft daarmee een lange levensduur en weinig onderhoud. Bovendien is de aanschafprijs vergelijkbaar als die van houten kozijnen. Deze kunststof kozijnen zijn van het merk Schüco en zijn voor zowel binnen als buiten te gebruiken.

De eigenschappen en voordelen van kunststof kozijnen zijn:

  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Onderhoudsarm
  • Kleuren en uitstraling
  • Hoge warmte- en geluidsisolatie

Waar moet je op letten bij een buitenkozijn?

Voor een buitenkozijn geldt precies hetzelfde als voor een binnenkozijn als je voor een kunststof kozijn kiest. Kunststof kozijnen verweren niet, hebben weinig onderhoud nodig en zijn daardoor duurzaam en milieuvriendelijk. Onze adviseurs kijken ook altijd welk kozijn het beste bij jou woning past.

Ben jij benieuwd naar onze kwaliteit kunststof kozijnen voor zowel binnen als buiten?
Neem contact met één van onze adviseur en wij helpen je graag op weg!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan