Goede manieren om uw woning uit te breiden

Wie zijn woning wil vergroten, hoeft niet per se te verhuizen. Mogelijk is er een gelegenheid om uw woning te voorzien van een aanbouw of uitbouw. Ook zijn er mensen, die op zich al de nodige ruimte in hun woning hebben, maar hun huis toch van wat extra pit of karakter willen voorzien. Er zijn verschillende manieren om uw woning uit te breiden, daarop gaan we hieronder wat dieper in.

Een aanbouw kost doorgaans veel tijd en geld en vraagt dikwijls om een bouwvergunning. Een eenvoudiger manier om uw huis van een uitbreiding te voorzien is de plaatsing van een serre: een geïsoleerde ruimte met wanden van glas. Een andere optie is een tuinkamer: een aanbouw met een overkapping met glazen schuifwanden. Een (terras)overkapping heeft open wanden en is in feite een veranda.

Meestal is er geen bouwvergunning noodzakelijk

Het mooie van een veranda/overkapping is dat u geen bouwvergunning nodig hebt, behalve als deze meer dan vijftig procent van de tuin in beslag neemt. Met een overkapping of veranda kunt u dus zonder al te veel rompslomp en bouwoverlast binnenshuis een uitbreiding van uw woning realiseren.

Met een overkapping of veranda haalt u de buitenwereld naar binnen en heeft u een heuse uitbreiding van uw woonkamer. Zodoende ontstaat ‘het nieuwe binnen’:  gezellig onderdak genieten van de buitenlucht. Ook in de wat koudere maanden geeft het u de gelegenheid om te geniet van uw tuin, terwijl het voor de rokers onder ons prettig is om bij wind en neerslag onder te kunnen schuilen tegen de weersomstandigheden. Daarnaast kunt u deze extra ruimte gebruiken voor zaken als het drogen van uw was of het droog plaatsen van fietsen of tuingereedschap.

Wie een glazen schuifpui plaatst heeft natuurlijk de mogelijkheid om de overkapping dicht te maken. Ook kunt u een houten vloer creёren. Veel mensen plaatsen hun veranda of overkapping zelf, maar uitbesteden is natuurlijk ook een optie, zeker als u ervan verzekerd wil zijn nooit last te krijgen van lekkages. De mate van lichtdoorlating kan natuurlijk helemaal op uw wensen worden afgestemd.

De hoogte van de kosten hangt af van de opties die u kiest

Want verlangt u juist naar veel lichtinval, of is het meer te doen om een ruimer ogende woning? Bedenk ook dat de uitbreiding van uw woning moet aansluiten bij uw overige interieur en exterieur. Hoeveel het kostenplaatje zal bedragen is moeilijk te zeggen, dat hangt onder meer samen met welke opties u allemaal kiest. Gebruikt u bijvoorbeeld isolatiemateriaal of het relatief duurdere HR++ glas? Komt er een verwarmingselement bij, en voor welke muurafwerking kiest u? Dit zijn allemaal factoren die mee wegen in de uiteindelijke kosten.

Raam Wereld, gevestigd in Enschede

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan