Worden kunststof kozijnen dof? Nee natuurlijk niet

  Worden kunststof kozijnen dof?

   Goeie vraag! Want als houten kozijnen verkleuren, schilder je simpelweg een laag overheen. Maar hoe zit dat met kunststof kozijnen? 

   Innovaties en technieken van kunststof kozijnen zijn inmiddels zo ver dat kunststof niet verkleurd en dus ook niet dof wordt. Knap hé? Schüco profielen bestaan voor het grootste gedeelte uit polyvinylchloride. Nu zul je denken wat is dat, maar in de volksmond noemen we dat ook wel p.v.c. Dit is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van de stof vinylchloride. Ofwel het samenvoegen van koolwaterstoffen tot een lange keten. De profielen van Schüco zijn de meest duurzame kunststof profielen die momenteel verkrijgbaar zijn.

   Weinig tot geen onderhoud

   Eigenlijk hebben kunststof kozijnen geen onderhoud nodig. Ze zijn onderhoudsarm en dit betekent dat je er weinig tot geen onderhoud aan hebt. Je hoeft maar eens per jaar met een doekje langs de rubbers, sloten en alle scharnieren (ook de draai-kiepramen), bijvoorbeeld als het voorjaar begint. Voorzie ze dan ook van een beetje olie en reinig de kozijnen zelf met een beetje groene zeep of Dreft. Zo pleeg je goed, voldoende onderhoud en zo gepiept ook nog! Op deze manier houd je je kunststof kozijnen sprankelend en schoon.

   

  Succes!

  Kunststof kozijnen, lagere maandlasten.

  Raam Wereld 2023.

   

   

   

  Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

  "Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

  Interesse in één van onze producten?

  Laat ons je bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

  "*" geeft vereiste velden aan