Beste gevelbekleding voor zware regenbuien

Wie gevelbekleding op zijn woning heeft, zal benieuwd zijn naar de effecten van weersomstandigheden. Want wat betekent een portie hagel, een sneeuwbui, vrieskou of zware regenval voor uw gevelbekleding? In dit blog gaan we in op de beste gevelbekleding voor zware regenbuien.

In deze tijden van zachte winters en natte zomers kunt u zich goed afvragen of en hoe regen invloed heeft op de staat van uw gevelbekleding. In regenwater zitten zuren die in de gevelbekleding kunnen ‘bijten’, wat een verlaging van de levensduur kan betekenen. Als regenwater onder het vriespunt komt, kan het zich uitzetten en is ijsvorming mogelijk. Dit kan barsten veroorzaken en kleurverschillen geven in de toplaag. Vocht of de ontstane barsten daarvan kunnen tevens een broedplek vormen voor ongedierte.

 

Huidige generatie gevelbekleding goed bestand tegen weersomstandigheden

Gelukkig wordt bij de huidige generatie gevelbekleding rekening gehouden met dit soort zaken. Ook een goede montage van de gevelbekleding voorkomt dit soort onheil. Tegenwoordig is er gevelbekleding op de markt met een toplaag van ijzersterke structuurfolie. Dit materiaal is vocht- en UV-bestendig en leverbaar in tal van kleuren.

Een andere optie voor een langere levensduur van uw gevelbekleding is de waterdichte damp-open folie. Dit is extra goed bestand tegen het weer door een waterdichte folie die achter het gevelpaneel wordt geplaatst, voordat het regelwerk wordt gemonteerd. Dit folie laat lucht toe, wat de ventilatie ten goede komt. Het houdt water tegen, zodat het gevelpaneel niet in contact komt met vocht en het (houten) regelwerk ook niet kan rotten.

Voor de gevelpanelen bestaan diverse types afwerkprofielen. Een voorbeeld is een profiel dat zorgt voor een goede waterafvoer aan de onderkant van de gevelbekleding. Daarnaast zijn er het Z-profiel en het stoelprofiel. Ook zijn er profielen op de markt die weliswaar niet waterdicht zijn, maar wel voldoende beschermend werken.

 

Voor vragen en informatie over gevelbekleding kunt u contact opnemen met Raamwereld

Bij het monteren van gevelbekleding wordt er gewerkt met een verticaal startprofiel waarin de panelen gemonteerd worden. Om de veertig centimeter moet een boorgat komen voor een optimale afwatering. Hierdoor kan de hoeveelheid vocht altijd weg en kan het zich niet ophopen.

Mocht u nog vragen hebben of aanvullende informatie wensen over gevelbekleding en weersbestendigheid, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de verkoopadviseurs van Raam Wereld uit Enschede. Zij staan u graag te woord en kunnen u alles vertellen over het product, de montage, de garantie, etcetera.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan