De mooiste gevelbekleding, hier vindt u de 4 populairste soorten

De mooiste gevelbekleding: hier vindt u de 4 populairste soorten. We hebben ze even overzichtelijk voor u op een rijtje gezet. Hoewel gevelbekleding al tientallen jaren wordt toegepast als uitstekend beschermingsmiddel en verfraaiingsmiddel voor elke gevel, waren er vroeger alleen opties van hout, in de vorm van potdekseldelen, rabatdelen of schroten. Tegenwoordig is er echter veel meer mogelijk. Geïnteresseerd in gevelbekleding? Bekijk raamwereld.nl voor meer informatie.

Metalen gevelbekleding

Sinds de jaren veertig bestaat er metalen gevelbekleding. Aanvankelijk werd dit veel gebruikt in de industrie, maar mondjesmaat begon het ook steeds populairder te worden in de woningbouw, onder meer vanwege het onverwoestbare karakter en omdat het in de loop der jaren flink is doorontwikkeld. Een voordeel is dat het snel en makkelijk te plaatsen is, licht van gewicht en tamelijk flexibel. En de levensduur is vanzelfsprekend veel langer dan die van hout. Het is een relatief voordelige vorm van gevelbekleding, omdat alles in de fabriek al in elkaar wordt gezet.

Multiplex gevelbekleding

Multiplex bestaat uit oneven op elkaar gelijmde fineerlagen die kruislings op elkaar gelijmd zijn. Hierdoor is het plaatwerk veelal sterker dan massief hout van hetzelfde gewicht en afmeting. Ook is het sterker dan massief hout in dezelfde diktecategorie. Ook is het steviger en lichter dan MDF en is er nauwelijks sprake van ‘kruip’ (vervorming van het multiplex door weersinvloeden). Het is daarmee de beste houtsoort als het gaat om buitenhout of voor doeleinden zoals gevelbekleding. Als u multiplex met synthetische afwerking heeft, kunt u het gewoon met water afnemen. Wel zit u vast aan periodieke schilderbeurten.

Gevelpleistering

Gevelbekleding middels gevelpleistering is niet alleen mooi voor het oog, maar beschermt uw woning zeer goed tegen schimmels en vocht. Ook verhoogt het uw isolatiewaarde, want met zo’n extra beschermlaagje gaan uw stookkosten opvallend omlaag. Tegenwoordig is er de keus uit honderden kleuren gevelpleistering. Ook staan bij deze vorm van gevelbekleding de ontwikkelingen niet stil, want bij de huidige generatie wordt gebruik gemaakt van nano quartz technologie, wat ertoe leidt dat de toplaag niet kan verkleuren.

Kunststof gevelbekleding

De meest toegepaste gevelbekleding tegenwoordig is wel die van kunststof (Keralit). Mensen willen dit graag omdat het tientallen jaren mee gaat en nagenoeg onderhoudsarm is. U bent dus van uw beits- en schilderbeurten af en mocht het echt noodzakelijk zijn, dan volstaat een behandeling met emmer en wat sop. Het is een zeer duurzame en milieuvriendelijke optie en doordat u van uw onderhoudskosten af bent betaalt deze gevelbekleding zichzelf gewoon terug!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan