Houten of kunststof gevelbekleding voor uw woning?

Op het gebied van gevelbekleding is er de laatste jaren veel veranderd. Op de huizenmarkt zien we een verschuiving van houten gevelbekleding naar kunststof gevelbekleding. Vanwege de diverse voordelen wordt kunststof tegenwoordig steeds meer gebruikt door zowel huiseigenaren als architecten, ontwerpers en woningcorporaties.

Belangrijk in de keuzes van professionals zijn de alternatieven voor een grotere ontwerpersvrijheid, het grotere aanbod aan kleuren en de onderhoudsarme en duurzame voordelen van kunststof gevelbekleding. Wilt u onderhoudsvrije gevelbekleding? raamwereld.nl kan u daarbij helpen.

Kunststof is in loop der jaren sterk veranderd en verbeterd

Het mooie van kunststof in de bouwwereld is dat het de laatste jaren ten positieve van uiterlijk is veranderd. De tijden dat kunststof rabatdelen onnatuurlijk oogden ligt echt achter ons. Door de recente technieken is het heel goed mogelijk om een niet van echt te onderscheiden houtstructuur na te bootsen met het kunststof.

Een van de voordelen van kunststof gevelbekleding is dat het niet kan verkleuren. Ook kan het niet rotten, zwellen, uitzetten of beschimmelen. In tegenstelling tot hout is het ook veel milieuvriendelijker, omdat het PVC van het kunststof in zijn geheel kan worden gerecycled.

Kunststof nagenoeg onderhoudsarm en makkelijk en snel te monteren

Een ander duidelijk voordeel is dat kunststof gevelbekleding nagenoeg onderhoudsarm is. Als er na een paar jaar bijvoorbeeld was vuil of aanslag op zit, kunt u dit heel simpel reinigen. Het meest gangbaar hiervoor is een sopje met groene zeep of autoshampoo, zodat aan de buitenkant een onzichtbaar beschermlaagje ontstaat. Als u echt een serieuze vlek of beschadiging heeft, is er altijd nog kunststof wax te verkrijgen bij de specialist.

Kunststof gevelbekleding is gemakkelijk te monteren en daardoor ook relatief snel klaar. Het is leverbaar in universele kleuren maar ook in een naturelle houtstructuur, dus voor elk wat wils.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de verkoopafdeling van Raam Wereld uit Enschede. Of wilt u persoonlijk overtuigd raken van de voordelen van kunststof gevelbekleding? Kom dan langs bij onze grote showroom in Enschede, waar ons verkoopadviseurs u graag van dienst zijn.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan