Onderhoud gevelbekleding

De buitenzijdes van de appartementencomplexen bestaan tegenwoordig grotendeels uit kunststof gevelbekleding, vandaar het onderhoud van de gevelbekleding erg belangrijk is. Naast de moderne uitstraling is het ook een erg efficiënte manier van bouwen. De gevelbekleding wordt vaak op lastig bereikbare plaatsen toegepast, bijvoorbeeld op overstekken en schuine wanden. Het vereist dan ook de nodige ervaring en expertise om de gevels schoon te maken. Het schoonmaken van het kunststof van de gevelbekleding dient dan ook periodiek gedaan te worden. Bij houten gevelbekleding wordt het schoonmaken vaak tijdens de schildercyclus gedaan. Zoals u misschien wel weet zijn er vele soorten gevelbekledingen die elk op een ander manier schoongemaakt moeten worden.

Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

  • Keralit gevelbekleding bestaat uit gerecyclede kunststof en Renolit-folie. Door de houtnerfstructuur van de toplaag ontstaat er vaak vervuiling in de groeven. Het is aan te raden om het schoon te maken met een borstel met lange zachte haren en een sterke reiniger.
  • Eternit gevelbekleding is vervaardigd uit vezelcement en dit soort gevelbekleding is er in vele verschillende kleuren en maten. Als u het vuil te lang op het vezelcement in laat werken is de kans zo groot dat het vuil diep in de poriën binnendringt, waardoor het schoonmaken niet meer goed mogelijk is.
  • Trespa gevelbekleding bestaat uit samengeperste houtvezels en/of papier in combinatie met hars. Doordat het een zacht type gevelbekleding is kan vuil zich er gemakkelijk in branden of erin trekken. Als het schoonmaken niet tijdig wordt uitgevoerd zal het ook vrijwel onmogelijk zijn om het volledig schoon te krijgen.
  • Werzalit gevelbekleding kan alleen schoon gemaakt worden met osmose water met daarnaast een reiniger die bestaat uit groene zeep, of een speciaal schoonmaakmiddel. Het juiste reinigingsmiddel hangt volledig af van het soort vervuiling.

Houten gevelbekleding

Gevelbekleding van hout moet natuurlijk periodiek worden geschilderd. U kunt de schilderbeurt uitstellen door het halverwege de schildercyclus schoon te laten maken, zo kunt u de schilderbeurt vaak één of twee jaar uitstellen. Wanneer de vervuiling regelmatig verwijderd wordt blijft uw houten gevelbekleding in betere staat, zo heeft u geen of minder problemen (houtrot).

Het Schoonmaken van de gevelbekleding

De omgeving van het appartementencomplex en uiteraard het type gevel hebben grote invloed op hoe vaak het gevelbekleding schoon gemaakt moet worden. Daarnaast wordt vanwege de grote kans op schade er geen hogedrukspuit gebruikt bij het reinigen. Daardoor verkleint u namelijk een enorme kans op schade aan uw gevelbekleding, vandaar dat wij u aanraden om het om de twee à drie jaar schoon te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Tenslotte moeten de medewerkers bij het schoonmaken van uw gevelbekleding rekening houden met de volgende punten:

 

  • Het nawassen van de gevelbekleding (afhankelijk van het type).
  • Door het met stromend water zand, stof en andere materialen te verwijderen.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan