Tips voor isolatie in uw woning

Wie een goede en degelijke isolatie heeft in zijn huis heeft het in de koude maanden lekker warm en in de warmere maanden lekker koel. Als  de isolatie van je huis wat aan de magere kant is, dan zal je energierekening wat hoger zijn dan die van de buren. Doe daarom wat aan isolatie van je woning, in het belang van een beter milieu en minder energielasten. Hieronder tref je enkele tips.

 

Zes tips om je woning te isoleren

  • Een relatief voordelig middel, dat iedereen toch al in huis heeft, zijn gordijnen. Let er hierbij altijd wel op dat de gordijnen niet boven je verwarming hangen, want anders houd je de warmte niet binnen en vervliegt het naar buiten toe via de ramen.
  • Een andere niet al te dure isolatiemethode is de tochtstrip, zeker als je aluminium of houten deuren en ramen hebt. Met een tochtstrip is het namelijk prima mogelijk om kieren en speleten af te dichten. Handig om te weten is dat je het best rubber- of siliconenstrips kunt gebruiken, zodat je overal makkelijk bij kunt.
  • Een wat duurdere maar zeef effectieve methode voor isolatie is dakisolatie. Hiermee kun je in de winter veel van de warmte in je huis genieten. Hiermee bespaar je niet alleen op je energierekening, maar je creёert ook nog eens een betere leefomgeving. Je zal immers minder last ervaren van temperatuurwisselingen. Ook geeft dakisolatie een betere akoestiek en heb je minder last van geluid, zoals van de buren of het autoverkeer.
  • Kunststof kozijnen hebben allerlei voordelen. Ze zijn zoals bekend onderhoudsvriendelijk, duurzaam en bieden extra isolatie voor je huis. Sommige modellen bevatten structurele glasvezels of hebben een isolerende folie of een isolatievulmiddel binnenin het kozijn. Omdat kunststof kozijnen ijzersterk zijn kunnen ze driedubbel glas dragen, dit leidt vanzelfsprekend tot een hoge isolatiewaarde. Behalve de kozijnen is het natuurlijk ook aan te raden om de deuren van kunststof te nemen.
  • Als je je ramen, deuren en dak hebt aangepakt, heb je natuurlijk nog je muren. Hiervoor zijn diverse types gevelbekleding aan te brengen. Er zijn vele afwerkingsmogelijkheden voorhanden, waarvan er altijd wel eentje bij jouw woning past.
  • Tot slot mag de vloer niet onbenoemd blijven: het isoleren van de vloer heeft namelijk niet alleen een direct effect op je stookkosten, maar er is nog een ander aantrekkelijk effect. Je kan namelijk opeens op blote voeten door je huis lopen zonder blote voeten te krijgen. Dit is vooral aan de orde als vloerverwarming wordt gecombineerd met vloerisolatie.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan