Waarom zou u kiezen voor gevelbekleding?

Als eigenaar van een (oude) woning wilt u misschien wel eens dat uw huis een heel nieuwe ‘look’ krijgt. U hebt bijvoorbeeld gepleisterde muren, maar deze zijn jarenlang niet bijgehouden. Om niet nog langer tegen dit lelijke effect aan te kijken, kan het voor de hand liggen om voor nieuwe gevelbekleding te zorgen, zodat uw woning een nieuw jasje krijgt en ook nog eens in waarde toeneemt. Met nieuwe gevelbekleding is een nieuwbouw- of renovatieproject pas helemaal ‘af’. Qua gevelbekleding hebt u de keus uit diverse materialen. Hieronder hebben wij de populaire optie van kunststof gevelbekleding uitgelicht.

Dalende energierekening door gevelbekleding

In deze tijden van duurzaamheid bent u zich ongetwijfeld bewust van een goede isolatie. De energieprestatieregelgeving wordt immers steeds strenger en uw energierekening wilt u uiteraard ook aan de lage kant houden. Daarnaast is er natuurlijk nog het uitzicht van de woning, wat gelijk de verklaring is van de toegenomen populariteit van gevelbekleding.

Kunststof gevelpanelen zijn zeer dun, waardoor ze goed verwerkbaar zijn in combinatie met isolatiematerialen. In de regel maakt het niet uit welk isolatieconcept of wijze van montage van toepassing is.

Bij kunststof gevelbekleding hebt u bij veel aanbieders doorgaans de keuze uit vele kleuren, zodat deze een goede combinatie kunnen vormen met de rest van uw woning. Ook is de gevelbekleding leverbaar met een houtnerfstructuur, een optie waarvoor vooral veel eigenaren van oudere woningen kiezen, omdat het immers het uiterlijk van hout uitstraalt.

De diverse voordelen van kunststof gevelbekleding

Een belangrijke reden waarom mensen graag voor kunststof gevelbekleding kiezen is vanwege de eigenschap dat het onderhoudsarm is. U zou ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld eens per jaar de gevelbekleding langs te lopen met een lauw sopje, voor bijvoorbeeld aanslag van het omliggende groen of weersomstandigheden. Qua reiniging is het bijzonder praktisch voor de moeilijker bereikbare plekken aan een woning, zoals in het geval van puntig toelopende gevels.

Een andere positieve eigenschap van kunststof gevelbekleding is dat het materiaal niet kan rotten of roesten; u kunt er dus veel langer mee doen en het materiaal heeft geen periodieke schilderbeurten nodig. Ook is kunststof gevelbekleding zeer duurzaam te noemen: het is voor honderd procent te recyclen. De kunststof panelen die in de handel voorradig zijn, zijn vaak ook al een product van recycling. Het aanbrengen van kunststof gevelbekleding is door een gespecialiseerd bedrijf vrij snel te verrichten, want de verticale of horizontale montage is zeer gebruiksvriendelijk te noemen.

Raam Wereld, gevestigd in Enschede

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan