Wat zijn goede raamhorren?

Het nut van goede raamhorren zal u duidelijk zijn. Bij warm weer is het heerlijk om een raam open te zetten, misschien wagenwijd, maar op zijn minst op een kier. Ook ’s nachts is een open raam een goede manier om het in huis wat af te laten koelen en frisse lucht binnen te laten. Maar het zomerseizoen is tegelijkertijd het insectenseizoen, en op allerlei insecten binnen zit u natuurlijk niet te wachten. Rondvliegende vliegen die u steeds ziet vanuit uw ooghoek en die op uw blote armen en benen landen zijn erg irritant, en dan hebben we het nog niet eens over muggen die allerlei jeukende bulten opleveren en die u wakker houden met hun gezoem bij uw oor.

Wie dus wel het raam open wil hebben, maar insecten buiten de deur wil houden, heeft baat bij een raamhor. Nu is het echter nog de vraag wat goede raamhorren zijn. Welk type raamhor is voor uw situatie het meest geschikt?

De keuze voor een bepaalde raamhor is sterk afhankelijk van het type raam

Wat goede raamhorren betreft kunt u uit diverse mogelijkheden kiezen. U bent alleen wel wat beperkt door welk type raam u heeft en hoe dit opent. Ook de vorm en diepte van het kozijn kan van belang zijn.

Om te beginnen is er de populaire inzethor. U heeft hiervoor geen schroeven nodig en hoeft niet te boren. Is het warme seizoen afgelopen, dan kunt u de inzethor verwijderen en ergens opbergen, om hem het jaar erop weer tevoorschijn te halen. Een inzethor is vooral geschikt voor ramen die naar binnen openen. Als uw raam een slank profiel heeft, kan de hor blijven zitten als het raam dicht is. Bij naar buiten openende ramen moet u elke keer de hor verwijderen als u het raam wilt openen of sluiten. U kunt dan het beste kiezen voor een scharnierend hor, door het scharnier kunt u gemakkelijk het raam openen of sluiten, zonder dat u de gehele hor moet verwijderen.

Een raamrolhor kan zowel gebruikt worden voor ramen die naar binnen en naar buiten openen. De plaats waar u deze hor bevestigt hangt dan af van het type raam. Een raamrolhor heeft meestal een magneetsluiting of een kliksluiting en ze bestaan zowel in een variant die horizontaal uitrolt als een die verticaal uitrolt. Dit type hor is ook als inzetvariant beschikbaar, dan hoeft u niet te boren.

U kunt ook een vaste hor monteren, voor ramen die u vaak open heeft staan. Hierbij zijn meerdere montagemogelijkheden denkbaar. Omdat een vaste hor vlak tegen het kozijn wordt gemonteerd, is deze oplossing zeer geschikt bij smalle kozijnen.

De meest eenvoudige en tevens goedkoopste oplossing voor raamhorren is gewoon een stuk gaas met klittenband aan alle randen. U bevestigt dan ook klittenband op het kozijn. U kunt het gaas dan gemakkelijk verwijderen en oprollen, zodat het weinig plek inneemt.

Vindt u het moeilijk kiezen? Vraag Raam Wereld om advies

Bij de ramen die Raam Wereld plaatst, kunt u kiezen uit meerdere typen raamhorren van hoge kwaliteit, die wij vakkundig voor u monteren. U kunt ons dan ook om advies vragen over welk type raamhor in uw situatie de beste keuze is.

Raam Wereld uit Enschede helpt u verder, ook met raamhorren!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan