HVL kozijnen, lijken deze ècht op hout?

U wilt uw kozijnen vervangen, en staat dan voor een keuze. Voor welk materiaal kiest u. Het liefst heeft u houten kozijnen, want die passen het beste bij de uitstraling van uw woning. Maar u hoort van alle kanten dat kunststof kozijnen ontzettend veel voordelen hebben. Dit maakt de keuze niet bepaald makkelijk. Want eigenlijk vindt u kunststof niet bij uw woning passen, alleen heeft u ook geen zin meer in het onderhoud wat bij houten kozijnen komt kijken. Gelukkig is er voor u een alternatief, namelijk kunststof kozijnen die gebruik maken van de ‘hout verbinding look’. Dit betekent dat de kunststof kozijnen een andere verbinding hebben, die er voor zorgt dat het kunststof bijna op echt hout lijkt. U heeft in ieder geval dan niet meer de bekende diagonale verbindingen tussen de horizontale en verticale delen, maar een verbinding die bij houten kozijnen ook gebruikt wordt. Dit is dan zonder de isolatiewaarde van het kunststof te verminderen.

Waarom kunststof?

Vroeger werden alle kozijnen gemaakt van hout. Hout is een makkelijk materiaal om te bewerken en natuurlijk erg betaalbaar. Omdat er altijd voor hout gekozen is, is de uitstraling van hout dan ook authentiek te noemen. Tegenwoordig heeft kunststof zich als een goed alternatief bewezen. Dit komt vooral door de isolerende werking van kunststof die beter is dan hout, en het feit dat kunststof praktisch onderhoudsvrij is. In de beginjaren van kunststof kozijnen was het heel duidelijk zichtbaar dat een huis kunststof kozijnen had. Dit omdat kunststof kozijnen in een beperkt aantal kleuren leverbaar waren. Ook was er maar één structuur, namelijk glad. Dit in combinatie met de diagonale verbindingen gaf heel duidelijk aan dat iemand kunststof kozijnen had. Dit paste dan ook niet bij huizen waarbij de rest van de woning een heel authentieke uitstraling had. Gelukkig heeft de kunststofmarkt niet stil gestaan en is kunststof nu bijna in alle vormen en maten te vinden. Dat wil zeggen dat er verschrikkelijk veel verschillende kleuren kunststof te krijgen zijn en dat het ook normaal geworden is dat kunststof een nerfstructuur heeft. De laatste ontwikkeling in het uiterlijk van kunststof kozijnen is de HVL-kozijnen. HVL staat voor ‘hout verbinding look’.

Kunststof kozijnen voor iedere woning

Tegenwoordig is kunststof een prima alternatief wanneer u de authentieke uitstraling van uw woning wilt behouden. U krijgt dan alle voordelen van kunststof, met de authentieke uitstraling van hout. Wanneer u de keuze wilt maken voor HVL kunststof kozijnen, dan zal u alleen een bedrijf moeten vinden dat deze voor u kan plaatsen. U wilt een betrouwbaar en eerlijk bedrijf dat haar werkzaamheden snel, vakkundig en goed uitvoert. En dat natuurlijk voor de scherpst mogelijke prijs. Gelukkig kan u voor HVL kozijnen een beroep doen op Raam Wereld uit Enschede. Wij hebben ruim 15 jaar ervaring met het plaatsen van kunststof kozijnen, en maken alle kozijnen in onze eigen fabriek op maat. Maak dus gebruik van de kennis en ervaring van Raam Wereld en neem vandaag nog contact op met ons. U heeft dan snel de kozijnen die u zoekt!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan