HVL kozijnen van Schüco voor in huis

Bij Raam Wereld bent u aan het juiste adres voor de laatste trend op het gebied van kunststof kozijnen: de HoutVerbindingLook (HVL). Hiermee krijgt het kunststof kozijn de uitstraling en uiterlijk van het zo gewenste houten kozijn. Dit komt onder meer doordat er een sterk op hout gelijkende nerfstuctuur aanwezig is.

Ook centraal bij HVL is de speciaal ontwikkelde hoekverbinding. Aan de buitenzijde lijkt het een heel alledaagse rechte verbinding, maar in werkelijkheid is er een onzichtbare lasverbinding aanwezig. U heeft dus niet meer de alom bekende diagonale verbinding tussen de verticale en horizontale gedeeltes, maar dezelfde verbinding zoals u aantreft bij een houten kozijn. Dit is dus een duidelijk voordeel, naast de vele voordelen die kunststof kozijnen toch al hebben. Een HVL kozijn is immers net zo isolerend, maatvast en onderhoudsarm als alle andere kunststoffen varianten. Ook is het mooie bij HVL kozijnen dat er meerdere soorten en vormen kozijn uit één stuk kunnen worden gemaakt. Hiermee krijgt u dus niet te maken met gekoppelde of opgedeelde kozijnen met een dubbele stijl.

Lees hier de vele voordelen van een HVL kozijnen van Schüco

Nog even de voordelen van een HVL kozijn van Schüco op een rijtje: u heeft niet te maken met de periodieke schilderbeurt van circa om de vijf jaar zoals dat bij houten kozijnen het geval is. Een HVL kozijnen van Schüco is zo goed als onderhoudsarm, eens per jaar met een lauw sopje en een doekje over de eventuele aanslag en klaar is Kees. Andere positieve eigenschappen is dat HVL kozijnen sterk inbraakwerend zijn, en wind- en waterdicht. Sowieso hebben ze een hogere isolatiewaarde dan een houten kozijn, terwijl ook nog eens de thermische isolatie beter is dan bij een houten kozijn. Ook is de levensduur van een kunststof kozijn gemiddeld dertig procent langer dan die van de houten variant.

Voordelen te over dus, bij kunststof kozijnen, maar zeker als die dus ook nog eens een HoutVerbindingLook hebben. Ook bij de wat oudere woningen sluit het dus perfect aan bij de sfeer en uitstraling ervan, waarbij hout of een houtlook bijkans een voorwaarde is.

Waarom kiezen voor kunststof?

Kunststof heeft zich in de loop der jaren bewezen als hét materiaal voor kozijnen. In vroeger tijden werd ieder kozijn nog gemaakt van hout; een materiaal dat gemakkelijk is om te bewerken en redelijk betaalbaar. En hout heeft als vanouds een authentieke uitstraling. Kunststof kozijnen zijn echter een uitstekend alternatief, dat is met alle ontwikkelingen uit de loop der jaren wel gebleken. Met de ontwikkeling van HVL kozijnen van Schüco is het kunststof kozijn weer een stukje beter geworden. Bedenk alleen al de houtnerf-uitstraling, want aan het eind van onze vorige eeuw hadden we immers alleen nog maar van die gladde kunststof kozijnen met een kille uitstraling; er is in die tijd veel veranderd.

Bij Raam Wereld zijn we experts in kozijnen, als u vragen heeft of gewoon graag een vrijblijvend gesprek wil inplannen, neem dan contact met ons op en wij helpen u hiermee verder!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan