Wat is HoutVerbindingsLook (HVL)?

Kozijnen zijn tamelijk beeldbepalend voor een woning. Wie kunststof kozijnen plaatst, heeft te maken met diverse voordelen, maar wat als u juist gesteld bent op de onmiskenbare warme uitstraling of de klassieke look van een houten kozijn? In dat geval maakt u een goede keuze met een HVL-kozijn.

HVL staat voor Hout Verbindings Look, een nieuw ontwikkelde hoekverbinding bij kunststof kozijnen. Het is een kunststof kozijn dat zodanig is ontwikkeld dat het lijkt op een houten kozijn. Dat principe begint al bij de lasnaad: die zit namelijk goed verborgen aan de binnenkant, zodat het aan de buitenkant sprekend lijkt op een echt ambachtelijk en sfeervol houten kozijn. Daar komt nog eens bij dat de fabrikant er een houtnerf-look aan heeft gegeven; een soort rimpelig uiterlijk op de toplaag. Verkrijgbaar in tal van kleuren geeft een HVL-kozijn u tegen relatief lage kosten stijl voor uw geld, zonder dat de onmiskenbare voordelen van een kunststof kozijn zouden ontbreken.

HVL heeft vele voordelen

Het mooie aan de Hout Verbindings Look is dat vrijwel iedere soort hout met de houtnerf patronen kan worden nagebootst, en er een groot aanbod in kleuren is. Maar er zijn nog meer voordelen. Zo is er de grote isolerende waarde. Ook is het materiaal getest op weerstand tegen de elementen; de HVL-kozijnen zijn uitvoerig getest en goed opgewassen tegen water, wind, ijs en hitte. De duurzaamheid staat als een huis.

Ook is HVL inbraakbestendig, doordat het materiaal niet alleen sterker is dan andere kozijnen, maar ook moeilijker te forceren is met gereedschap zoals een breekijzer. En natuurlijk is er het voordeel, zoals bij alle kunststof kozijnen, dat een HVL-kozijn zo goed als onderhoudsvrij is. U hoeft het niet te schilderen, hoogstens een keer af te nemen met een lauw sopje om de oorspronkelijke kleur te behouden.

HVL-kozijnen koopt u bij Raam Wereld

Als grootste voordeel van HVL-kozijnen moet toch wel het uiterlijk worden genoemd. Het staat ver af van de kille kunststof kozijnen uit het eind van de vorige eeuw, toen kunststof nog een minimalistisch en goedkoop ogend product was. Een HVL-kozijn heeft dat verfijnde en ontwikkelde van een netjes geschilderd houten kozijn. Ze zijn werkelijk niet van echt te onderscheiden; het lijkt op een houten kozijn, maar dan beter!

Wilt u een HVL-kozijn voor een betaalbaar bedrag? Neem contact op met Raamwereld.nl. Heeft u nog twijfels, kom dan gerust eens langs bij de showroom van Raam Wereld in Enschede en laat u overtuigen of neem kennis van de vele voordelen die HVL-kozijnen u kunnen bieden. Onze adviseurs kunnen u er alles over vertellen. Onze gediplomeerde professionals plaatsen binnen een handomdraai een HVL-kozijn, zodat u nog jarenlang zorgeloos ervan kunt genieten. Ons bedrijf heeft ruim 15 jaar ervaring met kunststof kozijnen en we maken ze in de eigen fabriek op maat voor u. Maak dus gebruik van onze kennis en ervaring en neem vandaag nog contact op met ons. U heeft dan snel de kozijnen die u zoekt!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan