Als monteur is een goed begin, het halve werk

Als monteur bij Raam Wereld begint je dag gemiddeld om 05:30 uur. De avond ervoor bereid je de klus van de volgende dag voor door alle kozijnen en deuren klaar te zetten op de bok. Zo stap je fris en fruitig in de ochtend direct de bus in om naar de klant te rijden. Wolter Oort ( 49 ) doet dit al 20 jaar voor Raam Wereld. 

“We renoveren woningen door het hele land. Ons werkgebied is daarmee best groot. Gisteren hebben we bijvoorbeeld een grachtenpand in Amsterdam voorzien van nieuwe kozijnen. Zulke renovaties doen we in fases. De klus is namelijk te groot om in 1 dag te doen”, vertelt Wolter, “Het resultaat is overigens prachtig. Zo’n statig grachtenpand voorzien van kunststof kozijnen met HoutVerbindingsLook (HVL) waardoor het niet te onderscheiden is van hout. Hierdoor laten we het pand volledig in zijn historische waarde. Het resultaat geeft een enorme kick en waardering voor ons werk.”

Een goede eerste indruk achterlaten

Wolter legt uit dat klanten vaak verbaasd zijn wanneer ze met zulk mooi gereedschap en materiaal komen aanzetten: “Hun kozijnen en deuren staan op de bok als we aankomen. Klanten komen dan vaak direct even kijken hoe hun nieuwe kozijnen eruit zien. Vaak voelen ze even aan het materiaal en zien dan dat het echt goed, duurzaam materiaal is. Dat geeft direct al een stuk vertrouwen.”

Lastige situaties zijn altijd een uitdaging

“Natuurlijk komen we wel eens lastige situaties tegen. Denk bijvoorbeeld aan een oude lekkage wat ineens naar voren is gekomen of oude houten kozijnen die rot en daardoor lastig te verwijderen zijn. We komen ook wel eens in situaties terecht zoals een pergola die in de weg staat en waar de klant heel zuinig op is. Voor ons is het dan de uitdaging deze voor een kort moment op een andere plek te zetten en na de renovatie weer keurig op zijn oude plek te zetten. Maar ach, dat is geen moeite en het is ook leuk om te doen!”, vertelt Wolter lachend.

Hard werken wordt beloond

Wolter gaat verder: “Ja, ik durf te zeggen dat we hard werken. Vroeg eruit en met een beetje mazzel op tijd weer thuis om te eten met het gezin. In ruil daarvoor krijgen we wel veel erkenning terug van klanten. Dat is ook niet zo gek, want je komt toch iets moois brengen hé? Klanten vinden het best een event om na de renovatie de verandering te zien aan hun huis. We doen het met veel plezier!”

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan