Handige tips voor het aankopen van nieuwe kozijnen!

Nieuwe kozijnen koopt u natuurlijk niet elke dag. Voordat u een offerte aanvraagt of gaat rondkijken op internet of in de showroom, raden we u aan om hieronder even te kijken naar handige tips over waar op te letten bij het aankopen van nieuwe kozijnen.

Waar moet u op letten bij het aankopen van nieuwe kozijnen:

  • Maak een materiaalkeuze. Kozijnen van kunststof, aluminium en de nieuwste generatie houten kozijnen zijn weliswaar onderhoudsarm, maar kennen zo hun voor- en nadelen. Weeg dit goed tegen elkaar af.
  • Maak een verantwoorde glaskeuze. De beste isolatie krijgt u met HR ++ glas. Het is iets duurder, maar betaalt zich vanzelf terug door het verlagen van de energierekening. Ook biedt de huidige glasstandaard tegenwoordig een betere inbraakpreventie.
  • Maak een rekensom over wat u bespaart aan onderhoudskosten in de komende veertig jaar gerelateerd aan de verschillende materiaalkeuzes. Zo zit er veel verschil in het gemiddelde levensduur en onderhoudskosten. Op deze manier kunt u op lange termijn veel geld besparen.
  • Een offerte voor kozijnen kan per bedrijf nogal verschillen. Dit zit hem vaak in de kosten voor het meerwerk en de montage. De een rekent dit in een totaalprijs mee, de ander noemt het in een losse kostenpost of zelfs helemaal niet. In het geval van meerkosten kunt u rekenen op bijvoorbeeld afwerkingskosten, plaatsing van horren of vensterbanken of de aanvraag van een bouwvergunning. Zorg dat uw offerte duidelijk is en niet achteraf vragen oproept.
  • Goede kwaliteit hoeft bij kozijnen niet onnodig duur te zijn. Sommige aanbieders produceren kozijnen in hun eigen fabriek en doen zelf de montage. In deze gevallen bent u voordeliger uit als u nieuwe kozijnen nodig heeft.
  • Ons land kent meer dan duizend kozijnaanbieders. De meesten bestaan nog geen 10 jaar, maar bieden u wel een garantietermijn van maar liefst 25 jaar. U kunt zich afvragen of deze bedrijven serieus te nemen zijn. Ga daarom bij voorkeur in zee met een groot en gerenommeerd bedrijf dat al lange tijd actief is.
  • Controleer of de kozijnen van uw keuze het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben. Elk raam heeft in dat geval een afsluitbare handgreep met een slot. Ook moet de aanbieder van de kozijnen de bijbehorende KOMO-nummers aan u overhandigen.
  • Behalve voor de hand liggende zaken als garantie, prijs en service zijn er nog meer dingen om op te letten. Zo kopen leveranciers hun kozijnen vaak in als profiel en lassen ze deze vervolgens zelf in elkaar, wat helaas niet altijd even vakkundig gebeurt. Ook bezuinigen ze vaak op het hang- en sluitwerk om de vraagprijs laag te houden.

Wilt u meer weten over kozijnen of verlangt u een offerte, kom dan langs of neem contact op met Raam Wereld!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan