Hoe kunt u uw kozijnen het beste onderhouden?

In vergelijking met bijvoorbeeld houten kozijnen is het onderhoud van kunststof kozijnen veel makkelijker dan u misschien zou denken. Als u zich mocht afvragen hoe u het kunststof van uw kozijnen het best kunt onderhouden, of wellicht een aankoop van kunststof kozijnen overweegt, bedenk dan dat ze niet geheel onderhoudsvrij zijn, ook al wordt dat wel eens gedacht. Toch zijn er meerdere redenen waarom kozijnen van kunststof de beste investering zijn. Hieronder treft u tips om uw kunststof kozijnen langer goed te houden.

Een eigenschap van kunststof is dat het nauwelijks elektrostatisch is, dit leidt ertoe dat het nauwelijks stof aantrekt. Dit gegeven maakt het onderhouden van een kunststof kozijn al een stuk eenvoudiger. Om kunststof kozijnen schoon te houden onderscheiden we drie manieren.  In veel gevallen is de eerste methode al voldoende. Hieronder staan ze genoemd.

Drie schoonmaakmethodes voor kunststof kozijnen

  1. Eén- a tweejaarlijks uw kunststof kozijn behandelen met een sopje van lauw water in combinatie met een zacht, niet-agressief schoonmaakmiddel. U hoeft slecht zachtjes over het kunststof heen te gaan en de invloeden van bijvoorbeeld weersinvloeden of groene aanslag door bomen vervliegt als sneeuw voor de zon. Het schoonmaken met een lauw sopje is eenvoudig te combineren met het wassen van de ramen, dus u slaat dan twee vliegen in een klap. U moet er echter wel zorg voor dragen dat uw schoonmaakmiddel geen schurend middel is, want daarmee is heet mogelijk het kunststof te beschadigen.
  2. Wie echt geen spatje vuil tolereert, kan ervoor kiezen om zijn kunststof kozijn om de zoveel tijd in de was te zetten. Dit is weliswaar een wat arbeidsintensievere methode, maar bespaart u op termijn weer tijd uit.
  3. Zijn er ondanks stap 1 of stap 2 alsnog vlekken op uw kunststof kozijn? In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met de leverancier of een gespecialiseerde winkel. In dergelijke winkels hebben ze gespecialiseerde schoonmaakmiddelen voor dit soort doeleinden, die zeker zullen helpen om de vlekken van uw kozijn te verwijderen.

Kunststof kozijnen bieden u veel voordeel

Het mooie aan een kunststof kozijn is dat het onderhoud zo beperkt is omdat ze de eigenschap hebben kleur- en vormvast te zijn. Het grote verschil met bijvoorbeeld een houten kozijn is dat ze niet periodiek een schilderbeurt nodig hebben, waarmee kunststof kozijnen dus ook nog eens relatief voordeliger zijn dan de houten variant. Mocht u nog meer vragen hebben, neem dan gewoon contact met ons op!

Raam Wereld, gevestigd in Enschede

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan