Inmeten van kunststof kozijnen voor uw woning

Het lijkt de meest eenvoudige klus in het gehele project van het plaatsen van kunststof kozijnen. Toch verdient het inmeten van kunststof kozijnen de nodige aandacht en valt het belang om dit, in één keer, goed te doen zeker niet te onderschatten. Als het inmeten van kunststof kozijnen incorrect gebeurt gaat feitelijk de gehele constructie mis. De gevolgen hiervan zijn rampzalig voor de kozijnen en daarmee uw gehele woning.

Niet alleen kan een verkeerde opmeting er voor zorgen dat de kozijnen niet goed aansluiten en daarom niet isoleren, het kan zelfs zo zijn dat de ramen door spanning beschadigd raken. Waar let je dan op als het aankomt op uw kunststof kozijnen en de juiste afmetingen?

Goede tips voor het inmeten van uw kunststof kozijnen

Het is belangrijk om er op te letten dat de buiten- en binnenmuur op één lijn zitten. Dit uiteraard omdat de kozijnen in beide muren als een geheel bevestigd worden. Houdt u rekening met de speling. Meestal worden kozijnen met een ruimte van 1 cm korter dan het gat besteld. Dit om een spelingsruimte van ongeveer 5 mm te bewerkstelligen. In het bijzonder met wat oudere woningen is het belangrijk om het gat voor de kozijnen op meerdere punten te meten, dit om onregelmatigheden in de muur te ondervangen.

Zo zijn er wel meerdere zaken te bedenken die handig kunnen zijn om mee te nemen in het inmeten van kunststof kozijnen. Is het dan redelijk om te verwachten dat u dit volledig zelf doet en uw installateur blindelings af kan gaan op uw doorgegeven metingen?

Het antwoord is nee. Het is echter wel aan te raden dat u in ieder geval grove metingen zelf verricht, om deze af te zetten tegen de offerte. Wat van groot belang is om het maximale te halen uit de voordelen van kunststof kozijnen is dat u kiest voor een partner die u een totaalproduct aanbiedt in de dienstverlening. Bij Raam Wereld bieden we u onze uitgebreide ervaring en expertise in combinatie met de beste materialen, zodat u kunt beschikken over de allerbeste en mooiste kozijnen.

Maak uw huis compleet

Waarom zelf de kans nemen als u het ook over kunt laten aan een professioneel bedrijf? Bij Raam Wereld heeft u niet alleen de beschikking over een vakkundig team dat u in alles het voordeel geeft, maar wordt er ook gebruik gemaakt van de allerlaatste technieken die wetenschappelijk ontwikkeld zijn om een goede duurzaamheid, gemak en een mooi uiterlijk te bewerkstelligen.

Maakt u ook een afspraak voor een vrijblijvende offerte en ontdekt u ook de voordelen die wij u aanbieden als het aankomt op uw kozijnen, en nog veel meer. Raam Wereld uit Enschede is uw partner als het aankomt op kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien en dakkapellen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken welke voordelen we u kunnen geven.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan