Uw kunststof kozijnen reinigen

Een van de voordelen van kunststof kozijnen is dat ze ontzettend makkelijk te reinigen zijn. Ze hebben eigenlijk heel weinig onderhoud nodig. Zo hoeven kunststof kozijnen niet eens meer om de zoveel jaar geschuurd en geschilderd te worden. Het enige wat u hoeft te doen om uw kunststof kozijnen te reinigen is schoonmaken met een zachte doek en een sopje. Een tip is om autoshampoo te gebruiken. Autoshampoo is ontwikkeld om een beschermende laag achter te laten op de auto om deze beschermen tegen de invloeden van het weer. Dit systeem is ook ideaal voor uw kozijnen.

Andere voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn natuurlijk vaak wat duurder in aanschaf dan andere type kozijnen, maar ze brengen dan wel veel voordelen. Zo staan kunststof kozijnen bekend om het feit dat ze heel erg goed isolerend werken. U zal merken, zeker in combinatie met dubbel HR++ glas, dat uw stookkosten echt naar beneden gaan met uw nieuwe kozijnen. Daar komt dan nog eens bij dat kunststof zeer onderhoudsvriendelijk is. Zo is het reinigen van kunststof kozijnen, zoals al eerder genoemd, echt kinderspel te noemen en hoeft u ze nooit meer te schilderen. De meeste kunststoffabrikanten beloven minimaal tien jaar kleurvastheid van de kozijnen. Al met al zal u merken dat de investering op uw kozijnen snel terugverdiend zal zijn.

Maar hoe zit dat dan met lastig te bereiken kozijnen?

Het is voor iedereen eenvoudig om de kozijnen op de begane grond schoon te maken, maar hoe zit dat nou met kozijnen op hoger gelegen verdiepingen? Niet iedereen heeft een ladder of steiger tot zijn beschikking om makkelijk bij deze kozijnen te komen. Het beste blijft natuurlijk om met een zachte doek en schoon water, of een neutraal sopje, uw kunststof kozijnen te reinigen. Maar mocht het echt niet anders kunnen, dan is een hogedrukspuit (in de laagste stand) of zelfs een tuinslang ook een mogelijkheid. Het meeste vuil spoelt namelijk zo van uw kozijnen af.

Zou u meer informatie over dit onderwerp willen hebben? Neem dan contact op met Raamwereld, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook kan u te allen tijden bij ons terecht voor een volledig vrijblijvende offerte om kunststof kozijnen te laten plaatsen. Behalve het feit dat Raamwereld kunststof kozijnen plaatst, kan u ook bij ons terecht voor kunststof deuren en zelfs complete dakkapellen. Heeft u interesse in de mogelijkheden die Raamwereld kan bieden, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda's, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.