Waarom kies ik voor kunststof kozijnen voor mijn woning?

Waarom kies ik voor kunststof kozijnen? Als u eens op een rijtje had waarom er tegenwoordig steeds meer mensen een keuze maken voor het kunststof kozijn, dan wist u het wel! Daarom geven we u hieronder nog even duidelijk een overzicht om u ervan te overtuigen.

Het misschien wel belangrijkste argument om te kiezen voor kunststof kozijnen is het feit dat ze onderhoudsarm zijn. Het enige dat u aan onderhoud hoeft te doen is hoogstens om de paar jaar een keer een doekje met een lauwwarm sopje langs de kozijnen halen voor de eventuele aanslag door de natuur, weersomstandigheden of uitlaatgassen.

 

Voordeel: nooit meer kozijnen schilderen of beitsen

Doordat het kunststof kozijn zo onderhoudsarm is, bent u daardoor dus geen tijd en geld kwijt aan het elke vijf jaar moeten schilderen of beitsen van houten kozijnen. Een ander feit ten aanzien van kostenbesparing is dat kunststof een mensenleven mee kan gaan, terwijl het hardhout een levensduur heeft van pakweg dertig jaar. In veel gevallen zult u dus nooit in uw leven nog aan kozijnvervanging hoeven te doen. Bedenk ook dat kunststof niet kan rotten, uitzetten of anderszins van vorm kan veranderen.

Dan is er nog de milieu- en duurzaamheidsreden. Voor het verkrijgen van hardhout moet worden gekapt in tropische bossen, waar steeds minder bomen overblijven. Een kunststof kozijn daarentegen wordt in veel gevallen gemaakt van hergebruikt PVC en is tot zo’n tien maal recyclebaar.

 

Hoge isolatiewaarde en brand- en inbraakveilig

Kunststof kozijnen hebben daarnaast een hogere isolatiewaarde dan hout. Dit komt door de constructie van de binnenzijde zoals die in de laatste generatie kozijnen wordt gemaakt, soms wordt er ook gewerkt met een speciaal isolatiefolie aan de binnenzijde. Met een kunststof kozijn kunt u dus aanzienlijk besparen op uw energierekening. Ook ten aanzien van brand- en inbraakveiligheid scoort een kunststof kozijn beter, mede doordat aan de binnenzijde vaak staal is verwerkt.

In het geval van kunststof kozijnen denken veel mensen vaak nog aan de modellen van het eind van de vorige eeuw. Tegenwoordig is het mogelijk om een kunststof kozijn met een houtnerfstructuur te nemen, dat niet van echt te onderscheiden is. Ook zijn er tegenwoordig tal van kleuren leverbaar, uw bestelde kunststof kozijnen worden dan in de fabriek bewerkt in een verfbad en kunnen zodoende elke gewenste kleur krijgen.

In vergelijking met aluminium kozijnen wint het kunststof kozijn: aluminium gaat minder lang mee.

Raam Wereld, gevestigd in Enschede

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan