Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kosten kunststof kozijnen? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Want hoe kom je nu precies achter de prijs en is die prijs dan realistisch? Er zijn veel aanbieders met allemaal verschillende kwaliteit profielen. Het vinden van een prijs kan best lastig en verwarrend zijn. De meest belangrijke vraag is eigenlijk of het jou alleen om de prijs gaat of dat je duurzaamheid, een goede klantenservice met nazorg en een lange garantietermijn belangrijker vindt. Een goede kwaliteit is namelijk vaak duurder dan een mindere kwaliteit, maar dat is ook logisch.

De meeste van onze nieuwe klanten komen via bestaande klanten. Dat komt omdat klanten graag een goed en vertrouwd gevoel willen hebben bij een leverancier. Via vrienden, kennissen, buren of familie wordt er veel navraag gedaan. Zij kiezen dan uiteindelijk voor de leverancier waar hun omgeving goede ervaringen mee heeft.

Om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jou, hebben we deze blog geschreven. Hierin staan tips and tricks waarmee we zo onafhankelijk mogelijk informatie met je willen delen.

 

Allereerst de voordelen van kunststof kozijnen

Je hebt vast al wat onderzoek gedaan naar kunststof kozijnen, maar toch willen we een aantal voordelen alvast aan je voorleggen:

  • Lagere energiekosten
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Inbraakwerend
  • Waardevermeerdering van je woning
  • Geluidswerend
  • Vochtwerend
  • Betere lichtinval ( mits het juiste glas wordt gekozen )

De 2 verschillende profielen

Houtnerfstructuur ( CT70 )

Het CT70 profiel komt het dichtste bij een houten kozijn qua uiterlijk. Deze heeft namelijk een houten look. Bij het CT70 profiel wordt gebruik gemaakt van een recht haakse verbinding in het kunststof kozijn.

Living profiel

Het Schüco LivIng raamsysteem is het eerste systeem dat met de lasbare EPDM-afdichting is geïntegreerd. Door het elastische, lasbare materiaal dat wordt gebruikt, verbetert de afdichting in de moeilijke hoeken van het raam. Men krijgt hierdoor een gesloten, visueel aantrekkelijke hoek zonder harde hoeken van afdichting te zien zijn. Het duurzame, milieuvriendelijke materiaal behoudt tijdens de volledige gebruiksduur zijn hoge kwaliteit van afdichting.

Beiden profielen hebben een eigen vlak profiel, een eigen verdiept profiel en eigen schuifpui profiel.

Duurzaamheid en isolatie van kunststof kozijnen

Misschien wel het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat deze duurzaam zijn en isolerende functie hebben. Bij houten kozijnen ontkom je niet aan een verfbeurt in vergelijking tot de onderhoudsarme kunststof kozijnen. Ook kan het zijn dat je een huis hebt gekocht met houten kozijnen waar nog enkel glas in zit. Dan is het meteen mooi meegenomen om naast de kunststof kozijnen ook aan het soort glas te denken.

Wat doet glas voor je isolatie?

Veel kunststof kozijnen beschikken over HR++ glas. Deze isoleert al goed. Wil je optimaal isolerend glas? Dan is er ook nog HR+++ glas verkrijgbaar. De plusjes staan voor het aantal lagen glas. HR+++ glas bestaat dus uit 3 lagen. Voor dit glas wordt een meerprijs berekend.

Leuk feitje! Voor het maken van een kunststof kozijn wordt tegenwoordig minder staal gebruikt. Er wordt veel gebruik gemaakt van de isolerende werking van lucht.

Keuze uit raamsoorten Je kunt kiezen uit drie verschillende raamsoorten.

Het draaikiep-raam

Dit is in vergelijking met een valraam of vast raam duurder. Het draaikiep-raam opent zowel verticaal als horizontaal met meerdere kiepstanden. Bij Raam Wereld houden we dit raam aan als standaard. Deze ramen zijn namelijk geschikt voor goede ventilatie, ook in de winter.

Het vast raam

Dit type raam kan niet open. Een vast raam bestaat uit een kozijn en raam. Je ziet een vast raam vaak bij inbraakgevoelige gebouwen of kamers.

 

Extra opties bij het plaatsen van een kunststof kozijn

Naast de kleur, het soort profiel en raamsoort kun je voor nog meer extra’s kiezen. Als je voor één van deze extra’s kiest, dan is het goed om te weten dat er een meerprijs berekend zal worden.

Horren

Het fijne aan een hor is dat je geen last krijgt van insecten. Ook bij een kunststof kozijn is het plaatsen van een hor mogelijk. De meest gebruikte hor is de voorzethor. Deze is functioneel en in meerdere kleuren leverbaar. Er zijn horren die zelfs weerbestendig gaas hebben. Deze horren geven langer plezier en gemak. Ze zijn wel duurder als horren zonder weerbestendig gaas.

Ventilatie

Een goede ventilatie in je woning is onmisbaar. Naast dat het gezondheidsklachten helpt voorkomen, is het ook voor je huis noodzakelijk. Veel huizen met een slechte ventilatie hebben te maken met schimmel. Dit tast de fundering van je huis aan.

Hang- en sluitwerk

Er is een ruime keuze in hang- en sluitwerk. Je kunt je kunststof kozijn voorzien van handgreep met slot als je voor optimale veiligheid wilt gaan. Er is ook basis hang- en sluitwerk verkrijgbaar. Denk aan een enkel haakje waarmee je kunststof kozijn laat sluiten. Bij Raam Wereld zorgen we ervoor dat het hang- en sluitwerk al optimale veiligheid biedt.

 

En dan… de prijs… Want wat kosten kunststof kozijnen nu?

Zoals je leest, zijn er veel factoren die invloed hebben op de prijs van kunststof kozijnen en de prijs van je totale investering. Het soort profiel, kleur, de grote van het kozijn, horren, hang- en sluitwerk. Het is allemaal van invloed op de prijs. Dus de kosten van een kunststof kozijn? Dat blijft lastig om te bepalen.

De conclusie is dus dat de omstandigheden de eindprijs bepalen. Je hebt een adviseur nodig om al je wensen in kaart te brengen en samen te kijken naar de bouw en stijl van je woning. Je kunt ook altijd even bij ons langskomen in Enschede.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan