De kwaliteit van een schuifpui

Het plaatsen van een kwaliteit kunststof schuifpui in uw woning heeft meerdere voordelen. U brengt ten eerste veel meer licht in huis, wat uw woonkamer een heel ander aanzicht geeft. Veel mensen beseffen niet hoeveel verschil ruim invallend daglicht kan maken voor de sfeer in uw huis. Invallend daglicht geeft een behaaglijk gevoel, uw woonkamer fleurt er helemaal van op. Kleuren worden helderder en uw meubels en accessoires zien er door het natuurlijke licht aantrekkelijker uit.

Daarnaast wordt door het plaatsen van een schuifpui de tuin meer bij het huis betrokken. U kunt zo naar buiten en naar binnen lopen bij mooi weer. Maar ook als de schuifpui dicht is, omdat het bijvoorbeeld te koud is om deze open te doen, heeft u een prachtig uitzicht op uw tuin, dus ook dan bent u meer verbonden met uw tuin dan voorheen.

De ene schuifpui is echter de andere niet. Wat zijn de zaken waar u op moet letten, voor u voor een bepaalde schuifpui kiest?

Welk materiaal en welk glas zijn het best geschikt voor uw situatie?

Allereerst dient u natuurlijk te kiezen voor het materiaal waarvan uw schuifpui gemaakt is. U kunt daarbij kiezen uit hout, kunststof en aluminium. Hout geeft een natuurlijke uitstraling, maar vergt wel het nodige onderhoud. U denkt misschien dat hardhout stevig is, maar ook dat moet bijtijds geschilderd worden, anders wordt het hout zwak door houtrot.

Aluminium wordt wat minder gekozen, veel mensen vinden het minder mooi. Bij een moderne tuin kan het wel goed aansluiten, door de uitstraling die een aluminium schuifpui heeft. U heeft er tevens weinig onderhoud aan.

Een kwaliteit kunststof schuifpui isoleert goed en is veel onderhoudsarmer dan een houten schuifpui. U hoeft het nooit te schilderen, enkel af en toe afnemen met een sopje en het glas reinigen is voldoende. Er wordt echter gedacht dat de uitstraling van een kunststof schuifpui veel minder is dan bij een houten schuifpui. Dit was in het verleden ook wel zo, maar dit hoeft nu niet meer het geval te zijn. Schuifpuien van kunststof zijn inmiddels verkrijgbaar in elke gewenste kleur, en u kunt kiezen voor kunststof met een natuurgetrouwe houtnerf. U zult dan uw kunststof schuifpui met het oog niet van hout kunnen onderscheiden.

Het juiste glas is ook van belang. Kiest u de goedkoopste optie, zoals enkel of gewoon dubbel glas, dan zult u merken dat de isolatie minder is dan toen u er nog een muur had staan. Kiezen voor hoogwaardig HR++ glas zorgt voor betere isolatie, dit merkt u in uw energierekening. RaamWereld kiest voor het beste HR++ glas, dat niet alleen goed isoleert maar ook voor een optimale lichtinval zorgt.

Staat er volle zon op uw schuifpui? Overweeg dan zonwerend glas of een zonwerende coating op het glas, zodat u binnenshuis niet wegbrandt. Het is zonde van uw mooie schuifpui als u er gordijnen voor moet doen of een zonwering naar beneden moet laten, dan kunt u alsnog niet naar buiten kijken.

Er bestaan ook coatings waarmee men van buiten van een afstand niet goed naar binnen kan kijken, zelfs niet als het buiten donker is en binnen licht. Dit kan een uitkomst zijn als u in het zicht zit en niet wilt dat anderen naar binnen kunnen kijken.

Meer informatie over een kwaliteit kunststof schuifpui voor u?

Wilt u meer weten over wat Raam Wereld uit Enschede voor u kan betekenen op het gebied van de kunststof schuifpui die bij u past? Wij gaan graag het gesprek met u aan, en zijn bereid vrijblijvend bij u langs te komen om uw situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Raam Wereld is uw partner voor een schuifpui waar u jarenlang plezier van zult hebben. Laat uw tuin op uw huis aansluiten en profiteer van invallend daglicht met een schuifpui van Raam Wereld!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan